Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Luki 14:00, 26 maj 2016

Różanczenik w towarzystwie host paproci i innych normalnie do zjedzenia, uwielbiam takie zakątki
Madzenka 09:29, 27 maj 2016

Ruch u cIebie, tylę stron sie musiałam cofnąć aby fotki obejrzec
LyraBea 10:15, 27 maj 2016

Ja nawet nie zostawiałam śladu, żeby już więcej tłoku nie robić. I też prześlizgnęłam się przez te dobre kilkanaście stron skupiając uwagę jedynie na pięknych zdjęciach jeszcze piękniejszego ogrodu.
Cały czas zastanawiam się nad zakupem 5 śliw Nigry. Tak ładnie u Ciebie wyglądają. Kurcze, tylko gdzie znaleźć 5 tak samo wysoko szczepionych drzewek w rozsądnej cenie. W okolicznych ogrodniczych nie mają No myślę dalej. 100 pomysłów i koncepcji dziennie i każda inna.
Pozdrawiam z zachmurzonego i znów zasuszonego Wybrzeża.
MirellaB 13:26, 27 maj 2016

Zaglądam
Może na działce odpoczywasz?
Zana 06:17, 29 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Bardzo podoba mi się kolorystyka u Ciebie
Ciekawe czemu orliki nie chcą u Ciebie rosnąc? Masz jakieś podejrzenia? Myslałam, że to raczej bezproblemowe "kwiatki"
Rzeźba z czosnkami równie pięknie się prezentuje jak czosnki z rzeźbą Cudownie klimatycznie u Ciebie, więc nie dziw się, że w miesiąc 100 stron sie zrobiło
Macham i życzę udanego odpoczynku na działce

Reniu, orliki sadziłam nieszczęśliwie do zbyt dobrej ziemi, często miały za mokro, a one raczej tego nie lubią. Co do wypoczynku, to ja się zastanawiam kiedy ja tam pojadę faktycznie odpocząć.
Zana 06:21, 29 maj 2016

makkasia napisał(a)
Szybciutko stron przybywa bo jest co oglądać i co czytać
Kiedy patrzę na na kolory, na rabacie pod ruderą to są to takie, jakie chciałabym zatrzymać przez cały sezon u siebie. Fiolet, limonka, zieleń i trochę żółtego to niesamowicie świeże zestawienie - uwielbiam
Gratuuulacje

Kasiu dziękuję za gratulacje. Też lubię to zestawienie kolorystyczne. Na tej rabacie nie zakwitł w tym roku drugi fioletowy rododendron Rasputin. W ubiegłym roku miał potwornego grzyba, a potem były te susze i nie zawiązał pąków kwiatowych. Potem powinny kwitnąć niebieskie hortensje ogrodowe Otaksa, ale strasznie ucierpiały zimą i teraz odbijają od korzenia. Chyba kwiatów nie będzie.
Zana 06:23, 29 maj 2016

Luki napisał(a)
Różanczenik w towarzystwie host paproci i innych normalnie do zjedzenia, uwielbiam takie zakątki

Nieskromnie powiem, że też mi się podoba. W tylnej części tej rabaty, pod tujami, zrobił mi się taki busz, że muszę ją powiększyć i zrobić roszady roślinne. Są tam języczki Przewalskiego, tawułki i jarzmianki. Jarzmianki urosły w tym roku potwory, ale kwiatów nie widać.
Zana 06:26, 29 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Ruch u cIebie, tylę stron sie musiałam cofnąć aby fotki obejrzec

Mało kto jest w stanie pobić Ciebie w ruchu na wątku
Zana 06:34, 29 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Ja nawet nie zostawiałam śladu, żeby już więcej tłoku nie robić. I też prześlizgnęłam się przez te dobre kilkanaście stron skupiając uwagę jedynie na pięknych zdjęciach jeszcze piękniejszego ogrodu.
Cały czas zastanawiam się nad zakupem 5 śliw Nigry. Tak ładnie u Ciebie wyglądają. Kurcze, tylko gdzie znaleźć 5 tak samo wysoko szczepionych drzewek w rozsądnej cenie. W okolicznych ogrodniczych nie mają No myślę dalej. 100 pomysłów i koncepcji dziennie i każda inna.
Pozdrawiam z zachmurzonego i znów zasuszonego Wybrzeża.

Beatko ja na swoje Nigry polowałam rok, więc spokojnie. A jaki masz na nie plan? Pięć sztuk to sporo. Chcesz je posadzić w szpalerze, czy mieć docelowo rozrzucone po ogrodzie jako akcenty kolorystyczne? Od razu powiem, że druga opcja bardziej mi się podoba. Pamiętam Twój plan rabat i szpaler chyba by mi tam nie pasował. Nieustająca zmiana koncepcji to też moja specjalność.
Zana 06:36, 29 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Zaglądam
Może na działce odpoczywasz?

W pewnym sensie odpoczywałam. Z lekka się utyrałam, jak zwykle