Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:56, 17 lip 2017

Kasia i Gosia wpadłam na taki pomysł, że nazwa Vision in Red może być związana z tym czerwonym zabarwieniem łodyżek. Tylko to mi do głowy przychodzi odnośnie tego koloru w nazwie.
Zana 19:59, 17 lip 2017

inka74 napisał(a)
Ania - ja w sumie po prośbie przyszłam. Ty masz u siebie carex Montana i Beatles - która fajniejsza? Potrzebuję zwartej fajnej niedużej (30 cm) kępki turzycy w jednolitym kolorze zieleni w miarę jasnej ale nie cytrynowej. Coś lekkiego i delikatnego. Na słońcu musi wytrzymać

Iwonka, jak dla mnie zdecydowanie Montana. Beatlesy się rozłażą, montana rośnie w kępie. Ona jest u mnie jeszcze mała, ale u Madżen to taki trochę potworek jest, u kogoś jeszcze widziałam, to sporawa była. Na słońcu wytrzyma. Ewentualnie te małe rozplenice, jest kilka odmian np. Little Boy, Little Bunny.
Zana 20:03, 17 lip 2017

Monia81 napisał(a)
No to jestem na bieżąco, tawułki Aniu u Ciebie piękne, nadal przyglądam się jarzmiance bo ładniutka i kusi, a Novalis, ach piękny ma kolorek

Widziałam u Ciebie (szybki podgląd w pracy), że urlop udany. Nad Novalis dobrze się zastanów (nie, żebym odradzała), bo to bardzo specyficzny kolor. Teraz jak przekwita to wygląda trochę sino-fioletowo. Nie przesądzam teraz, ale nie wiem czy kiedyś nie wymienię na coś innego. Ona chyba ładniej na zdjęciach wygląda niż w realu.
paulina_ns 20:10, 17 lip 2017

Aniu pozdrawiam na razie zdjęć nie ma to jestem hihi
Zana 20:18, 17 lip 2017

Kochani, wstawię kilka fotek i zmykam. Wlazł mi jakiś okropny ból w szyję, że nie mogę przed kompem siedzieć.

Dla odmiany po skromnych u mnie doznaniach różanych (do, których powrócę) dzisiaj będzie rabata hostowa.

Krossa Regal pożarła w tym roku rosnącą pod nią paproć, a malutkiej Great Escape w ogóle nie widać:

Alex Summers też niczego sobie:

Zana 20:22, 17 lip 2017

Paulinka Ty błyskawico. Foteczki powoli wskakują, ale niewiele dzisiaj będzie.

W roli głównej niebieska Blue Bell:

Hosta Climax:

Świecznice niczym flamingi, tak mi się jakoś skojarzyło

siakowa 20:26, 17 lip 2017

Zana napisał(a)
Paulinka Ty błyskawico. Foteczki powoli wskakują, ale niewiele dzisiaj będzie.

Świecznice niczym flamingi, tak mi się jakoś skojarzyło

cu cu cu dna!
Zana 20:27, 17 lip 2017

Zana 20:31, 17 lip 2017

Kasia Siakowa trochę się musiałam nagimnastykować, żeby im zrobić zdjęcie na tle winobluszczu, bo potwór jeszcze nie jest dla nich tłem. Z pewnością będzie w przyszłym roku, a potem pewnie będę się zastanawiać jak go ujarzmiać.
dominika_ 20:34, 17 lip 2017

Gdybyś nie napisała o tej paproci, to nawet bym jej nie dojrzała w tej hoście.