Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

AngelikaX 07:51, 12 lip 2017

Foty oczywiście nieziemskie

Pamiętasz może co to za odmiana hakone na rabacie Jordanowej?
olga80 08:13, 12 lip 2017

Novalisem się zachwycam i już się cieszę,że u mnie rośnie jeszcze malutki bo zeszłoroczny,ale może w przyszłym roku zachwycać też będzie.Cały Twój ogród zachwyca i romantyczny taras i rabata z rzeźbą i Jordanowa .
mrokasia 08:21, 12 lip 2017

Aniu, a co to za odmiana liliowca? On biały jest? Bo zamierzam nabyć. Jak liliowce się zachowują po kwitnieniu? Zachowują ładną kępę liści do jesieni?
BKosimkArt 08:41, 12 lip 2017

Aaach Anulko widoki cud miód! Jak zawsze...
Uwielbiam te Twoje "cienisto" leśne klimaty!
Moniq 09:54, 12 lip 2017

mrokasia napisał(a)
Aniu, a co to za odmiana liliowca? On biały jest? Bo zamierzam nabyć. Jak liliowce się zachowują po kwitnieniu? Zachowują ładną kępę liści do jesieni?

Przyłaczam sie do pytania. cudnie. Zdjecia nieziemskie, zachwycajace
Zana 10:48, 12 lip 2017

Iwonka bodajże Jolanka pisała, że Dieterek tak się właśnie sam szybciutko obsypuje. Ja myślałam, że on będzie leciutko takim lila kolorkiem podbity, a on różowiutki jest. Zimny róż, ale róż.

Angelika . Żółciutka żarówiasta hakone to odmiana All Gold.

Tereniu moje Novalisy też ubiegłoroczne, kupowane w czerwcu w doniczkach. Jakoś poszalałam i kupiłam wtedy cztery krzaczki, ale jeden jest cały czas malutki, ciągle od niego jakieś dziczki wyrastają i nie może się w sobie zebrać. Taki felerny mi się trafił.

Kasiu i Monika liliowiec to Gentle Shepard, jest biały z cytrynowym środkiem. Podobno nie ma czystobiałych liliowców, a szkoda. Co do liści to nie pamiętam, coś mi się kojarzy, że mnie coś w tym miejscu drażniło, ale to może liście małych irysów, które tam na dole rosną. Zwrócę uwagę w tym roku.

Basiu . Brzozę jedną wielką musieliśmy wyciąć, bo uschła całkiem. Pan, który ciął mówił, że chyba jakaś choroba na brzozy w tym roku padła, bo to już któraś z kolei w okolicy, którą ciachał.
mrokasia 16:19, 12 lip 2017

Anula, dzięki za info o liliowcu. Widziałaś gdzieś może w sprzedaży stacjonarnej podobne? Bo ja widziałam tylko żółte a chce białe, nawet jeśli nie są czysto białe .
Zana 16:21, 12 lip 2017

Kasiu, nie widziałam, ale ja mało jeżdżę po sklepach roślinnych. Kupowałam go kiedyś, kiedyś przez neta.
jazzy 21:16, 12 lip 2017

Nieustannie zachwycam się!
Makusia 21:25, 12 lip 2017

Hakone all gold śliczne są! Mam 4 (choć miałam 5 ale jedna wzięła i zniknęła). Miejsca godnego im znaleźć nie mogę, a są perełki, oj są