Basiu mówisz, że piękna?

. To jej pierwszy rok, zobaczymy co będzie dalej. Napaliłam się na limonkowy kolor, ale to chyba przereklamowana opcja jest.
Martynka traw na tej rabacie to ja trochę upchnęłam. Niskie z brzegu rabaty przy Heidi to Carex Montana Raureif, za jeżówkami niskie miskanty Adagio, z przodu przed jeżówkami to Carex Phoenix Green.
Podpórkę z zielonym okiem dostałam w prezencie, jest dość wiekowa. A co do dzwonka z ptaszkiem to napiszę Ci priv. Ta pierwsza faktycznie służy za podpórkę, aktualnie dla Ventilo, ta druga to raczej jako ozdoba. Co do Lemon to coś czuję, że będę przesadzać, ale poczekam do przyszłego roku, zobaczę jak to będzie wyglądało jak troszkę masy nabierze i jak będzie się komponować.
A Heidi u mnie cały czas zdrowiutka
Patrycja jeżówka to Vintage Wine. Heidi mam pierwszy rok, więc trudno mi powiedzieć ile urośnie. To niska róża, u mnie ma ok. 40-50 cm i teoretycznie taka mniej więcej powinna zostać.
Kasiu nie dzieliłam tego bodziszka i na razie nie mam tego zabiegu w planach. Nie za bardzo Ci pomogę, bo ja to w ogóle mało co dzielę. Jak żurawkę podzieliłam, to prawie wszystkie mi padły. No z dzieleniem przywrotnika to mi się nawet udało, rośnie

.
A o rabacie różanej prawda wyjdzie na jaw w przyszłym roku

. W tym roku to one po wiosennych przejściach kwitną jak chcą i z dużym opóźnieniem.