Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 00:20, 14 mar 2018

Izula to krzycz głośno jak bedziesz ciachać!

Basiu .
Zgryz mam trochę w tym roku, bo jesienią nieoczekiwanie tuż za płotem na działce z ruderą wycięto wszystkie drzewka, które z jednej strony przysłaniały tę szkaradę, a z po drugie zacieniały moją rabatę. No i rosły tam sobie na tej mojej rabatce cieniolubne rodki, hosty, jarzmianki, tawułki itp. A teraz zrobi mi się tam rabata słoneczna! Myślę i myślę i nie wiem co mam z tym fantem począć. Na dodatek przymierzam się do wywalenia szpalerku szmaragdów,które kiedyś posadziłam w ramach tzw. zielonego tła. Mam zamiar zrobić po całej długości ogrodzenia nieco bardziej szlachetny żywopłot. Widzę, że sadzony w ubiegłym roku ostrokrzew Heckenfee bardzo dzielnie przetrwał zimę i chyba się skuszę na takie rozwiązanie. Tyle, że na efekt trzeba będzie poczekać.
Kasia_CS 08:01, 14 mar 2018

Zana napisał(a)

Zgryz mam trochę w tym roku, bo jesienią nieoczekiwanie tuż za płotem na działce z ruderą wycięto wszystkie drzewka

Historia jak u Izy
BKosimkArt 08:03, 14 mar 2018

Widziałam w necie że robią z tego ostrokrzewu żywopłoty ładne ale faktycznie efekt będzie widoczny po paru latach.
anna_t 17:00, 14 mar 2018

Zana napisał(a)

Ania T jeny znowu za Tobą nie nadążę szalona kobieto! Jakieś ADHD masz chyba.
czy ja wiem..wyszłam dzisiaj resztę hortek ściąć i traw i plecy mi pękają. Jak ja to będę robić za 10lat??
patrycja 18:34, 14 mar 2018

Anulka
Masz może u siebie molinia vieregata?
UrsaMaior 18:44, 14 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)

Historia jak u Izy

Ja po pierwszym szoku w sumie zadowolona jestem
Zana 20:11, 14 mar 2018

Iza taką wycinkę machnęła, że się zastanawiam czy u siebie czegoś nie ciachnąć. Tylko, że ja bym ze dwie stare brzozy wycięła, żeby nowe nasadzić.

Basiu te ostrokrzewy ponoć dosyć szybko rosną, no ale też przycinać trzeba celem zagęszczenia. Będę jeszcze myśleć.
Na razie w pracy w ramach małego relaksu na szybko stworzyłam wizję przyszłej rabatki z rzeźbą, które definitywnie zmieni miejsce (oby jeszcze w tym roku!).

Ania, cudzymi rękami?

Patrycja mam, a co?
BKosimkArt 20:13, 14 mar 2018

Rozrysowałaś jakiś plan nowego miejsca??
Zana 20:28, 14 mar 2018

Basiu no rozrysowałam, ale to takie "artystyczne" gryzmoły na kawałku kartki. Tylko ja wiem o co tam chodzi. Pytanie czy nawet ja się połapię w tym rysunku za jakiś czas. A w ogóle to przecież jeszcze mi się może coś odmienić. Ogólne założenie: rzeźba + róże + trawy + jeszcze jakieś bylinki, czyli nic oryginalnego..
BKosimkArt 20:35, 14 mar 2018

Wszystko będzie oryginalne z taką rzeźbą ;D
Na pewno będzie bosko! Masz wyczucie do tworzenia kompozycji..