Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 09:58, 25 wrz 2018

Renia kasztany jakieś takie fajniejsze, sentymenty z dzieciństwa się od razu budzą. Żołędzi jako dziecko nie zbierałam, na kasztany właśnie robiliśmy wyprawy.

Aprilku gdyby to były dołki powiewiórowe to byłoby super, ale co dookoła robią rozryte podziemne korytarze. Wiewiórki chyba nie ryją pod ziemią?. A obszar przy rododendronach, paprociach (ten przy sośnie z donicą z hostą) zryty był doszczętnie. Normalnie masakra. A tydzień temu sadziłam tam cebulki, wygląda na to, że komuś przekąskę zafundowałam.
A wiewióry też mamy od lat i nigdy takich dołów nie przyuważyłam.

Gosiek no to masz szczęście. Z mojego też jakaś część ląduje za płotem, ale to co u mnie zostaje to chyba zdecydowana większość.

Zana 10:06, 25 wrz 2018

Kasiu no nieeee, psze pani, na dzisiaj to my się z dostawą nie wyrobimy, jako że towar jeszcze na drzewie wisi. Jednak z uwagi na wydłużony czas oczekiwania na dostawę od momentu powzięcia informacji o wygranej dorzucimy jako gratis gratisów worek żołędzi. Będzie Pani zadowolona.

Iwonka

Ewa negocjuj z Kasią, może Ci odstąpi parę woreczków ze swojej wygranej. A tak serio, to bierz pod pachę kilka worków, grabki i leć do parku, w którym rosną dęby. Za friko sobie nazbierasz a służby miejskie będą wdzięczne.
U mnie co roku o tej porze dyskusje dębowe.

Agatko no właśnie, całe szczęście, że ten dąb na moim terenie rośnie. Jak pomyślę, że ktoś mógłby takie drzewo wyciąć, to... Jedynie zła jestem, że go dziadek posadził kompletnie nie pomyślawszy, że on kiedyś pół działki zacieni.
Będziesz jutro u Izy?
lojalna_ 11:33, 25 wrz 2018

Niezle dziureczki wiewiórki już Ci przygotowały dziury pod tulipany a nawt czosnki no niezłych masz pomocników : pashima cudna ech
Zana 11:55, 25 wrz 2018

Joluś noooszsz kurka wodna, a ja na to nie wpadłam, że wiewióry mi za friko taką robotę odwaliły
A pashminę to se kup, bo fakt że cudna jest
lojalna_ 12:13, 25 wrz 2018

Niezle gagatki.Juz raz ja kupiłam i okazało się ze to nie ona ech życie. Podchodzę do zakupów tylko listę zamkne "
April 13:48, 25 wrz 2018

Ja dołki mam po wiewiórkach ale korytarzy obok nie ma. Musi więc to być inne zwierzątko.
Miałam kiedyś łasicę, taką białą z czarnym pędzelkiem na końcu ogona. Może coś takiego się pojawiło? Ona gniazduje w norach.
eVka 14:44, 25 wrz 2018

Zana napisał(a)
Kasiu no nieeee, psze pani, na dzisiaj to my się z dostawą nie wyrobimy, jako że towar jeszcze na drzewie wisi. Jednak z uwagi na wydłużony czas oczekiwania na dostawę od momentu powzięcia informacji o wygranej dorzucimy jako gratis gratisów worek żołędzi. Będzie Pani zadowolona.

Iwonka

Ewa negocjuj z Kasią, może Ci odstąpi parę woreczków ze swojej wygranej. A tak serio, to bierz pod pachę kilka worków, grabki i leć do parku, w którym rosną dęby. Za friko sobie nazbierasz a służby miejskie będą wdzięczne.
U mnie co roku o tej porze dyskusje dębowe.

Agatko no właśnie, całe szczęście, że ten dąb na moim terenie rośnie. Jak pomyślę, że ktoś mógłby takie drzewo wyciąć, to... Jedynie zła jestem, że go dziadek posadził kompletnie nie pomyślawszy, że on kiedyś pół działki zacieni.
Będziesz jutro u Izy?

Rzeczyiście chyba do parku się wybiorę, potrzebuje liści i igliwia. Troche juz zwiozłam ale ciągle za mało na tą wielka moją rodkowa rabatę.
Brzozowadzie... 15:50, 25 wrz 2018

Zana napisał(a)

Będziesz jutro u Izy?

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że dam radę
Pszczelarnia 16:54, 25 wrz 2018

To może być (i jest) karczownik. Coś go przywiało do Ciebie. U mnie tak samo. Na nornice dziury za duże i zbyt na widoku.

Jaka to hakone rośnie na zdjęciu?

Jakoś tak jesiennie ale nadal pięknie z różami u Ciebie, jesiennymi różami.

tulucy 17:36, 25 wrz 2018

Jak to mój m określił, szykuje się sabat ogrodniczek Ania a Ty będziesz?