Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Gruszka_na_w... 17:40, 25 wrz 2018

Jejku, ale ty masz rozmaitości w ogrodzie. W życiu takich fiutków nie widziałam, a jestem już nadgryziona zębem czasu przecież.
Nie podejrzewam, żeby wiewiórka tak blisko siebie robiła dziury na zapasy, w dodatku otwarte.
U mnie był karczownik, zatemperował mi dwie jabłonki, ale padł łupem kota ze trzy lata temu. Od tego czasu mam tylko zwykłe nornice.
Pacholę spędzało urlop w Amsterdamie. Oczarowane było nad wyraz, a ja mam zapasy serów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 21:39, 25 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jejku, ale ty masz rozmaitości w ogrodzie. W życiu takich fiutków nie widziałam, a jestem już nadgryziona zębem czasu przecież.
Nie podejrzewam, żeby wiewiórka tak blisko siebie robiła dziury na zapasy, w dodatku otwarte.
U mnie był karczownik, zatemperował mi dwie jabłonki, ale padł łupem kota ze trzy lata temu. Od tego czasu mam tylko zwykłe nornice.
Pacholę spędzało urlop w Amsterdamie. Oczarowane było nad wyraz, a ja mam zapasy serów.

Dziewczyny, mi też w tym roku takie same fiutki urosły przy tym moim balowym ogródku Brzydkie to to.
Zana 21:42, 25 wrz 2018

Joluś no niestety to raczej nie te gagatki.

April no cholerka, to JEST raczej inne zwierzątko i to raczej niemiłe.

Ewa taka wyprawa do parku to przyjemne z pożytecznym.

Agata no to dobrze.
Zana 21:46, 25 wrz 2018

Pszczółko no to mnie zmartwiłaś. Jakieś skuteczne metody wypędzenia drania znasz? Ta hakone to Aureola. Róże mało kwitną, jakieś pojedyncze kwiaty. A ogólnie to mnie wkurzają, co poniektóre powypuszczały baty na dwa metry a inne stoją z łysymi badylami. Oj, takie coś to mi się nie podoba!

Łucja no niestety, "ktoś musi pracować, żeby sabatować mógł sie ktoś". Ale bardzo Wam zazdroszczę tego spotkania, oj bardzo.
Zana 21:53, 25 wrz 2018

Haniu no ja też pierwszy raz to coś na żywo widziałam (a też ząb czasu mnie nadgryza), kojarzy mi się, że ktoś już pokazywał na zdjęciach takie fiutki. Miałaś szczęście z tym kotem, kurcze karczownik to chyba jedno z najgorszych cholerstw jakie się może przyplątać. Jestem skłonna użyć nawet metod niehumanitarnych, żeby się go pozbyć. Jak mi zeżre ostrokrzewy, to się zaryczę. Czy może zeżreć też rododendrony? Tak właściwie to tam nic dla niego na tej rabacie nie ma, chyba że przedrze się przez pokłady piachu pod trawnikiem i dorwie się do róż. No muszę się gada pozbyć.

Agata to może czym prędzej wykop delikatnie i wyrzuć/spal. Jak poczytałam o nim to potrafi maaaasakrycznie śmierdzieć zepsutym mięsem. Albo przywieź jutro dla Kwartecika do posadowienia w miejscu wiadomym.
tulucy 22:00, 25 wrz 2018

Ania no jeszcze coś takiego jak urlop funkcjonuje...
Zana 22:05, 25 wrz 2018

Łucja no owszem, tylko że mi go już brakuje niestety. Muszę mieć kilka dni odłożone na pewne okoliczności w tym roku i jak bym nie liczyła, to i tak mi zabraknie, ehhh...
jolanka 22:13, 25 wrz 2018

Na fiutki nie narzekajcie, kolor potrzebny teraz w ogrodzie
W Puszczy Białowieskiej występują białe , zapomniałam w tej. chwili nazwę, które wonią się na odległość wielu metrów. To dopiero zapach, tylko tamte rosną prościutko w górę i fajnie wyglądają
Ale ja bym się tego pozbyła z ogrodu, niech nie zapuszcza korzeni, znaczy grzybni
tulucy 22:16, 25 wrz 2018

Jolu... Aleś mi humor poprawiła
tulucy 22:22, 25 wrz 2018

Aniu no to jest zawsze deficytowy towar... Jakby nie liczyć i planować, to go braknie

Ja mam dużo w ogóle, a i jeszcze mi za mało. Ale w tym roku wyjątkowo zostało mi sporo, bo przez nasze zmiany pracy mieliśmy krótsze wakacje. Więc mogę sobie tak cykać po dwa trzy dni...