Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

kerii 16:02, 14 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Dzień dobry .
Jestem tu u Ciebie nowa, przyszłam się rozejrzeć .
I od razu mam pytanko - na zdjęciu poniżej to palibin? Tniesz go? jakie ma obecnie wymiary?

Witaj Kasiu miło mi, że zaglądnęłaś

Tak to Lilak meyera palibin, jest już u mnie kilka lat i nie pozwalam mu się specjalnie rozrastać, obecnie ma jakiś metr wysokości może trochę większy. Ma tendencje do strasznego "kudłacenia" się tak, że po kwitnieniu tnę go jak bukszpan na prawie kuleczkę

Magleska 23:08, 14 cze 2018

zakupy śliczne ,miśkowa rozrasta się błyskawicznie
jestem na bieżąco buziaki
AgataP 09:48, 15 cze 2018

Miśkowa będzie piękna, limonka na tle zieleni miodzio. Ja muszę czekać jeszcze na mój żywopłot
Kamcia 09:52, 15 cze 2018

Piekne rabatki

Piekne zdjecia.

Jak hortensje dostana kwiatki to bedzie cudnie...
Aurelllia 10:52, 15 cze 2018

Nadrabiam zaległości jeżóweczki już kwitną - u mnie nieśmiało się też pokazują
Soczyście zielono u Ciebie u mnie trawnik już woła o deszcz ale ta misa szklana duża z bratkami mi się podoba juz bym ją przygarnęła i zrobiła w niej np przenośne oczko wodne
mrokasia 10:55, 15 cze 2018

kerii napisał(a)

Witaj Kasiu miło mi, że zaglądnęłaś

Tak to Lilak meyera palibin, jest już u mnie kilka lat i nie pozwalam mu się specjalnie rozrastać, obecnie ma jakiś metr wysokości może trochę większy. Ma tendencje do strasznego "kudłacenia" się tak, że po kwitnieniu tnę go jak bukszpan na prawie kuleczkę

Ale cięłaś go od małego czy dopiero jak zaczął być oczekiwanej wielkości? Pytam bo mam młode krzaczki i nie wiem - ciąć zawczasu czy poczekać aż trochę urosną?
kerii 12:27, 15 cze 2018

mrokasia napisał(a)

Ale cięłaś go od małego czy dopiero jak zaczął być oczekiwanej wielkości? Pytam bo mam młode krzaczki i nie wiem - ciąć zawczasu czy poczekać aż trochę urosną?

Nie był cięty od małości, na początku przez kilka lat robił za kwiatka balkonowego i rósł w donicy, od 3 lat rośnie w ziemi (poszedł jak burza) a przycinam go drugi sezon.

Nie jestem jego fanką trzymam go z sentymentu, fakt pachnie ładnie ale kwitnieniem nie zachwyca mnie. Może dlatego że cięty ? ale taki rozcapierzony wygląda mało ciekawie.

Mam go zamiar z tamtą wywalić a w zamian posadzić azalię. Ale to na jesień szukam mu na razie innej miejscówki

Tak wyglądał przed cięciem

mrokasia 12:34, 15 cze 2018

kerii napisał(a)

Nie był cięty od małości, na początku przez kilka lat robił za kwiatka balkonowego i rósł w donicy, od 3 lat rośnie w ziemi (poszedł jak burza) a przycinam go drugi sezon.

Nie jestem jego fanką trzymam go z sentymentu, fakt pachnie ładnie ale kwitnieniem nie zachwyca mnie. Może dlatego że cięty ? ale taki rozcapierzony wygląda mało ciekawie.

Mam go zamiar z tamtą wywalić a w zamian posadzić azalię. Ale to na jesień szukam mu na razie innej miejscówki

Tak wyglądał przed cięciem

Aaaa, dzięki .
To moje na razie maluchy są. Mam łącznie 4 krzewy, w różnych miejscach. Zobaczę, może będę je różnie prowadzić . Na razie są rozcapierzone, ale ponieważ nie były wcale cięte to wyglądają wg mnie fajnie .
kerii 12:38, 15 cze 2018

Aurelllia napisał(a)
Nadrabiam zaległości jeżóweczki już kwitną - u mnie nieśmiało się też pokazują
Soczyście zielono u Ciebie u mnie trawnik już woła o deszcz ale ta misa szklana duża z bratkami mi się podoba juz bym ją przygarnęła i zrobiła w niej np przenośne oczko wodne

he he ja też nie wszystko ogarniam

Nie pamiętam jak się nazywa ta jeżówka ale faktycznie wczesna jest, inne jeszcze w pakach siedzą.
Trawnik u mnie to masakra w rym roku, suchy posikany przez piesy, teraz się trochę zazielenił po deszczu a tak to bardziej żółty niż zielony.

Jakoś mnie takie małe oczka nie kręcą jak już to duże porządne oczko a na takie brak pomysłu gdzie go umiejscowić, poza tym jak pomyśle o czyszczeniu jego to na razie dziękuję wolę podziwiać u innych
kerii 12:42, 15 cze 2018

Kamcia napisał(a)
Piekne rabatki

Piekne zdjecia.

Jak hortensje dostana kwiatki to bedzie cudnie...

Kamilka no nie mogę się już doczekać kiedy zakwitną Trzeci sezon są u mnie i odstukać, odpukać wyglądają fajnie