Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

bociek 18:43, 03 sty 2012

ana_art napisał(a)
Jesienią sadziłam krokusy (duuużo ich było) i dzisiaj zauważyłam że te które sadziłam w korze zaczeły wyłazić, ale w kamyczkach nie widzę ani jednego hmmmmm dlaczego?

Aniu, moze im ciezej sie przebic przez kamyczki...Kurcze, co z ta pogoda, podobno ma byc cieplo do polowy stycznia... U moich przyjaciol juz pokazaly sie bazie....
ana_art 22:29, 03 sty 2012

Krysiu takie mam zamiary i mam nadzieję sprostać zadaniu
Bociek warstwa kamyczków nie jest wielka, dzisiaj porozgarniałam delikatnie ale nic nie dostrzegłam...
Sebek 23:34, 03 sty 2012

Aniu - pięęękne zmiany zaszły - trawnik pięknie gęściutki, a rabaty wypełnione prawie po brzegi.

U mnie w żwirze też kiełków nie widać, ale też wierzę w to, że wyjdą i pokażą swój urok
Wieloszka 08:43, 04 sty 2012

Aniu, masz niezłe tempo! W jeden sezon założyć - i to z takim smakiem - prawie cały ogród!!! Pięknie u Ciebie, ale czy ja dobrze czytam, że szykujesz jakieś zmiany z Danusinym projektem, czy coś pokręciłam? Tak czy siak powodzenia życzę i będę podglądać
ana_art 09:17, 04 sty 2012

Agnieszko nic nie pokręciłaś będzie bardzo dużo zmian, tak dużo że można śmiało powiedzieć że to będzie praca od początku Totalna rewolucja, mam nadzieję że starczy mi sił, czasu i środków
GabiK 10:29, 04 sty 2012

Aniu, trzymam kciuki za rewolucję i mam nadzieję, na podziwianie efektów. U mnie też rewolucja, jak fundusze pozwolą.
anula_wn 12:33, 04 sty 2012

no no , Ania gratulacje się należą jak nic
piękna przemiana.
A teraz z niecierpliwością będę czekała na wiosenną rewolucję
BEATA_S 18:14, 04 sty 2012

Aniu, ale piękne prezenty otrzymałaś Cud, miód! Metamorfozą ogrodu nie jestem specjalnie zaskoczona, gdyż śledziłam Twoje poczynania na bieżąco Ale teraz.... się będzie działo...... Będę kibicować i zaglądać! Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Elfik 23:43, 04 sty 2012

Aniu, witaj w Nowym Roku ! Życzę Ci wszystkiego najlepszego w ilościach niepoliczalnych!
Dotarłam wreszcie do Ciebie, już tyle razy gdzieś się mijałyśmy w innych ogrodach, ale trafić w odpowiednie miejsce o odpowiedniej porze, to jak Totolotek... Zaraz na początku muszę Ci powiedzieć, że trawiąc Twoje zmagania z „zawijasem” doznałam olśnienia, co mam zrobić u siebie z tym fantem, który mam na myśli! Nie będę Ci przynudzać, o co chodzi, ale dzięki Tobie mam plan! Podziwiam Twoją systematyczność w urządzaniu rabat i ogromne wyczucie, z jakim to robisz. Przymierzasz, przestawiasz, kombinujesz, a efekty końcowe fantastyczne! I wszystko takie ... „Danusiowo wymuskane”. I tak sobie od razu pomyślałam, że na takie kunsztowne nasadzenia można sobie pozwolić tylko w takim ogrodzie, w którym nie ma kretów! (mam tak obsesyjnie ukierunkowane myślenie )
Ale się przeraziłam, że to, co mnie tak zachwyciło, chcesz wywrócić w tym roku do góry nogami??? !!! No coś takiego...
Za całokształt swojej „walki z ugorem” dostajesz oklaski, piątkę z koroną i buziaka! Do następnego razu... !
monteverde 01:30, 05 sty 2012

Aniu pięknie się zrobiło w ogrodzie, a ile ciężkiej pracy wykonałaś, jak się ciągiem ogląda to całkiem inaczej wszystko widać, super