Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Kasia73 10:16, 29 wrz 2014

Czy u siebie sadziłaś świerki serbskie jeśli tak to ile od ogrodzenia?
ana_art 10:20, 29 wrz 2014

Kasia73 napisał(a)
Czy u siebie sadziłaś świerki serbskie jeśli tak to ile od ogrodzenia?
tak mam sztuk dwie, posadzone w rogach dla wysokiego elementu, ciężko mi powiedzieć jak daleko są odsunięte... ja ich nie zamierzam ciąć . Syla ma zrobione ekrany z serbów, zajrzyj do niej to powie Ci w jakich odległościach sadzić

to ona
https://www.ogrodowisko.pl/watek/113-ogrod-sylwii-od-poczatku
Kasia73 10:28, 29 wrz 2014

Ok
Krakus 11:10, 29 wrz 2014

waldek727 napisał(a)
Marzena2007 napisała:

Ja zastanawiając się nad tłem dla roślin pomijając liguster zakładając żywopłot brałem pod uwagę grab, buk i wiąz.
Ostatecznie na swojej wsi zrobiłem szpaler z...

...Prunus cerasifera ,,Pissardii"

Skoro właścicielce nie przeszkadza (jak przeczytałem poniżej) to prośba jeszcze do Cibie o wrzucenie foty z dalsza i może masz jak kwitną w takim szpalerze?
anna_pisalska 13:24, 29 wrz 2014

ana_art napisał(a)

Oczywiście masz racje, ale nie potrzebuję w tej chwili już roślin więc 'szkoda' mi czasu na Szepietowo
Moim zdaniem jeśli ktoś wystawia się na targach (jakichkolwiek) to reprezentuje firmę, a jeżeli reprezentuje firmę to powinien wiedzieć co sprzedaje. Często wystawiamy się na targach i nie wyobrażam sobie by 'postawić' na stoisku kogoś kto nie wie co sprzedaje... no ale to moje zdanie

Ja tylko zapytałam czy jedziesz Pozdrawiam i miłego dnia życzę

jalos 16:39, 29 wrz 2014

ana_art napisał(a)
rano było +1 nic nie ucierpiało, jest szansa na żółtego marikena i inne roślinki

Aniu, zachwycający jest ten widok!!!
waldek727 17:30, 29 wrz 2014

Krakus napisał:
Skoro właścicielce nie przeszkadza (jak przeczytałem poniżej) to prośba jeszcze do Cibie o wrzucenie foty z dalsza i może masz jak kwitną w takim szpalerze?

Krakus.
To są jeszcze młode krzewy. Nawet jak kwitną to nie za długo bo są przycięte z gałązkami. Najgorsze jest to, że nie mogę ich zagęścić od dołu bo wypuszczają masę przyrostów ale do góry. Jak będę miał jeszcze jakieś fotki to wstawię u Ciebie.
Dorota123 20:15, 29 wrz 2014

Jak nazywa się ta hortensja na ostatnim zdjęciu, pięknie komponuje się z tymi rozchodnikami, chyba zgpię Twoją inspirację - bardzo mi się podoba.
Iwk4 20:56, 29 wrz 2014

Dorota123 napisał(a)
Jak nazywa się ta hortensja na ostatnim zdjęciu, pięknie komponuje się z tymi rozchodnikami, chyba zgpię Twoją inspirację - bardzo mi się podoba.

Odpowiem za właścicielkę wątku: Vanilla Fraise
Mi też się bardzo podoba połączenie hortensji z rozchodnikami. Pod spodem jest jeszcze żurawka.
Anita1978 21:00, 29 wrz 2014

I mi się podoba takie połączenie! Mamlimki posadzone żurawkami midnight cos tam....ale nie mam piętra środkowego czyli rozchodników.....bardzo fajne połączenie! A w Wojsławicach były rozchodniki z liliowcami o ile sie nie mylę.....też ładnie!