Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 17:40, 18 sie 2015

elaela napisał(a)
Ana, czy Twoje bergenie też nagminnie atakują mszyce?
tfuttfutfu ani razu nie miałam mszyc na bergeniach
popcorn 17:46, 18 sie 2015

Dziękuję za odpowiedź a jaki masz odczyn gleby, i jaką, glina, piasek, żyzna, czarna, leśna? Jaka klasa? Workowanej tam sypałaś? SORKI z góry dzięki

bardzo mi się podobają hakonki w masie, mam z 10 szt ale marniutko wyglądają, choć też 4ty rok może by im poprawić jakoś byt, to by się wzięły za siebie...
elaela 19:47, 18 sie 2015

ana_art napisał(a)
tfuttfutfu ani razu nie miałam mszyc na bergeniach

Ja mam ciagle z nimi kłopoty, albo mszyce, albo schnące liście, albo powygryzane przez szkodniki dziury szkoda bo bardzo je lubię
Justyna 20:02, 18 sie 2015

Ana, perfekcyjnie u Ciebie.
Rutewka śliczna, połączenie jakie zaplanowałaś w przyszłym sezonie oczaruje
Będę niedługo na północy, to zajadę do Szmitów. Ciekawa jestem ich nowego katalogu.
Serdecznie
ana_art 20:25, 18 sie 2015

popcorn napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź a jaki masz odczyn gleby, i jaką, glina, piasek, żyzna, czarna, leśna? Jaka klasa? Workowanej tam sypałaś? SORKI z góry dzięki

bardzo mi się podobają hakonki w masie, mam z 10 szt ale marniutko wyglądają, choć też 4ty rok może by im poprawić jakoś byt, to by się wzięły za siebie...

zaraz mnie ktoś napadnie jak powiem, że nie wiem jaki mam odczyn
Pierwotna ziemia klasa piasek V-VI, ale prawie każda roślina u mnie dostała coś z worka w nogi, do tego każdej wiosny albo biohumus albo kompost
ana_art 20:26, 18 sie 2015

elaela napisał(a)

Ja mam ciagle z nimi kłopoty, albo mszyce, albo schnące liście, albo powygryzane przez szkodniki dziury szkoda bo bardzo je lubię
u mnie też czasami podsychają te dolne i też są troszkę podżarte
ana_art 20:27, 18 sie 2015

Justyna napisał(a)
Ana, perfekcyjnie u Ciebie.
Rutewka śliczna, połączenie jakie zaplanowałaś w przyszłym sezonie oczaruje
Będę niedługo na północy, to zajadę do Szmitów. Ciekawa jestem ich nowego katalogu.
Serdecznie
oj miło to czytać
liczę, że będzie jak mówisz w przyszłym roku
Edit 21:47, 18 sie 2015

Anetko! Cudownie jest u Ciebie! Piękny ogród to i zdjęcia piękne! Podziwiam jak zawsze
Pozdrawiam
MiraR 22:38, 18 sie 2015

Ana jak Ty to wszystko ogarniasz Czwórka dzieci,mąż,praca,ogród i czas na forum.Ja nie potrafię chyba zorganizować sobie czasu i zaplanować by zdążyć ze wszystkim.Jak wczoraj wyszłam do ogrodu porobić porządki to obiad spóźniony,rodzina głodna,e-muś obrażony a forum odpuściłam już jakiś czas bo nie nadążam ze wszystkim.Szkoda,że doba ma tylko 24 godziny...
Ogród masz wymuskany,niesamowicie zielony i absolutnie nie widać po nim suszy,u mnie większość popalona a susza nadal,ręce opadają
Filemon24 07:36, 19 sie 2015

widziałam realizacje niektórych architektów i na prawdę dużo im brakuje do ciebie nie bądź taka skromna dobrze że zrezygnowałaś z czerwieni w ogrodzie. W przeciwieństwie do ciebie ja nie cierpię koloru czerwonego na mnie działa jak płachta na byka hahaha więc u mnie jak jest coś kwitnącego w ogrodzie na czerwono to wiadomo że to nie ja kupowałam