Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

popcorn 14:50, 18 sie 2015

Ale masz cudnie wypieszczone wszystko, kulki i stożki idealne, kiedy Ty to robisz?? I jakie limki, dużo je podlewasz? u mnie straszą suche badyle załatwiłam 10 szt mam nadzieję wiosną odbiją.

ile lat masz hakone przy płocie? Mega cudne są, u mnie nie chcą rosnąć co im robisz? jakąś specjalną ziemię im dałaś?
pięknie
ana_art 15:03, 18 sie 2015

Anias napisał(a)

Co roku na wiosne sadzisz begonie? Te rozowe ile to sztuk? Jakos nie przyuwazylam jak i kiedy je sadzilas?
Jejku jak mi sie podoba Twoj ogrod!
Cudny!!
begonie sadzę po przekwitnięciu tulipanów, w tym roku begonie urosły jak nigdy, nie powiem Ci dokładnie ile ich jest bo nie pamiętam
ana_art 15:19, 18 sie 2015

Marga napisał(a)
Ana, podziwiałam Twój ogród dziesiątki razy, ale planu nie wrzucałaś i zawsze się zastanawiałam "jak rozmieszczone są rabaty i gdzie Ty to wszystko mieścisz?". Dopiero teraz widzę, jak masz wszystko perfekcyjnie rozplanowane, masz każdy centymetr zagospodarowany Normalnie mistrzostwo świata
eeee nie pierwszy raz wrzucam takie fotki w sierpniu rok temu też wklejałam.
A tutaj widać jak urosło hakone przez rok
08.20014

08.2015
ana_art 15:21, 18 sie 2015

Anias napisał(a)

Anetko a to rozowe to zurawki?
tak georgia peach
ana_art 15:27, 18 sie 2015

popcorn napisał(a)
Ale masz cudnie wypieszczone wszystko, kulki i stożki idealne, kiedy Ty to robisz?? I jakie limki, dużo je podlewasz? u mnie straszą suche badyle załatwiłam 10 szt mam nadzieję wiosną odbiją.

ile lat masz hakone przy płocie? Mega cudne są, u mnie nie chcą rosnąć co im robisz? jakąś specjalną ziemię im dałaś?
pięknie

nie wiem ile ich tam mam bo sadziłam je 4 lata temu takie malutkie źdźbła, w tamtym roku przesadzałam je i dzieliłam. Przez pierwsze dwa lata rosły tak sobie, dopiero w tym roku wzięły się porządnie za siebie. Nie mają żadnej szczególnej ziemi, dostają dwa razy w roku nawóz i tyle.
Limki mają linię, ale w upały dolewałam je trochę, póki co wyglądają dobrze, w tamtym roku bardzo szybko zrobiły się brązowe
Pszczelarnia 15:39, 18 sie 2015

Ana, to jest jakaś brzoza brodawkowata.

A ja o tulipany chciałam zapytać. Masz swoje żelazne odmiany - trwałe, niezawodne? Jakie to są?

I drugie pytanie: jak narodził się u Ciebie pomysł z różowym (w tonacjach) kolorem w ogrodzie?

ewa004 15:43, 18 sie 2015

Aniu te zdjęcia z góry dopiero pozwoliły mi załapać co i gdzie u Ciebie .
Teraz widać że rzeczywiście mało masz miejsca ......tzn jak dla kogo mało
ana_art 16:15, 18 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ana, to jest jakaś brzoza brodawkowata.

A ja o tulipany chciałam zapytać. Masz swoje żelazne odmiany - trwałe, niezawodne? Jakie to są?

I drugie pytanie: jak narodził się u Ciebie pomysł z różowym (w tonacjach) kolorem w ogrodzie?

Brzoza nie zaprząta mojej głowy. Mój eM je kupił bo takie się jemu spodobały i chociaż projekt ich nie uwzględniał (a wręcz nakazywał eksmisje) pozostały i bardzo się z tego cieszę

Tulipany.... według mnie najmniej problemowe są Queen of night, Exotic emporio, ballade, ballerina, aprikot parrot, yellow king, yokohama, fancy, fills,
reszta jest mega kapryśna...w szczególności te pełne...

co do koloru to długa historia chyba

Bo ja lubię czerwony kolor i tak jeszcze w mieszkaniu mieliśmy dużo czerwonych dodatków, w domu zrobiliśmy czerwoną kuchnie, jakiś fotel, i inne pierdołki więc logiczne było, że w ogrodzie będzie czerwień i była. Pierwszego roku w doniczkach i drugiego na rabatach, ale okazało się że mnie ta czerwień w ogrodzie drażni. kolejnej wiosny gdy kupowałam begonie były do wyboru białe, czerwone i różowe. Padło na różowe jako wyciszenie i spodobały mi się. Mój ogród jest mały i uznałam że nie można wprowadzać w nim nazbyt wiele koloru stąd róż i odcienie fioletu. Owszem mam żółte róże ale to przypadek i myślę że nie gryzie się to z resztą strasznie.
Jedyny wyjątek gdy jest kolorowo to wiosna. Wtedy jest hulaj dusza Przyznaje jednak że pod koniec kwitnienia już mnie drażnią i chce mi się harmonii.
ana_art 16:15, 18 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Aniu te zdjęcia z góry dopiero pozwoliły mi załapać co i gdzie u Ciebie .
Teraz widać że rzeczywiście mało masz miejsca ......tzn jak dla kogo mało
ha przecież ja tego nigdy nie kryłam
elaela 17:19, 18 sie 2015

Ana, czy Twoje bergenie też nagminnie atakują mszyce?