Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

BKosimkArt 10:05, 27 kwi 2016

Wspaniałe tulipany, ja wzdycham za białymi
makkasia 10:19, 27 kwi 2016

oj, oj już sie zaczęło !!! hurrra
ana_art 10:49, 27 kwi 2016

lukkasia napisał(a)

Każdy początkujący czuje się zagubiony, nie ja pierwsza i nie ostatnia, która ma takie dylematy ogrodowe...
Rzeczywiście tak mi wyszło z tymi pytaniami bo ja taka już jestem - za bardzo szczegółowa i wszystko naraz )) Chodziło mi bardziej o poznanie Twoich/Waszych doświadczeń, np. "moje pęcherznice świetnie zasłaniają" albo odwrotnie "słabo rosną i słabo zasłaniają - nie będziesz zadowolona", itp., itd.

W każdym razie dzięki za zainteresowanie. Jak tylko uda mi się założyć własny wątek, powklejać zdjęcia i opisać moje ogrodowe pomysły, zaproszę Cię do siebie i będę wdzięczna za każdą ogrodową podpowiedź

nie gniewaj się Wiesz ja wiem że masz wiele pytań, ale w moim wątku one poprostu znikną, a jak będziesz miałą swój wówczas będziesz miała łatwość odnalezienia. Ja też zaczynałam i tak jak wiele innych osób założyłyśmy swoje wątki bo tak poprostu jest łatwiej. Piszesz, że chcesz się zasłonić od strony sąsiadów, weż pod uwagę że po pierwsze nie przewidujesz / nie masz nazbyt dużo miejsca , więc trzeba dobrac pod tym kątem rośliny, druga sprawa jak długie jest to miejsce, trzecie rośliny liściaste, osłonią cię tylko w określonym czasie, jak liście spadną aż do pojawienia się nowych będziesz dalej odsłonięta. Pytanie kolejne czy to Ci nie będzie przeszkadzało. Mam żywopłot pod biurem z pęchcerznicy która ma wysłonić TROCHĘ murek oporowy. gdyby mieli byc to sąsiedzi to nie byłabym zadowolona z jakości wysłonięcia. Chciałabym żebyś mnie dobrze zrozumiała.
ana_art 10:53, 27 kwi 2016

bacowa napisał(a)

Aneta , jak to odmiana sesleri ?
hahahahha nie wiem oczywiście kupowana jako sesleria bez odmiany ona jest mocno zielona, bez domieszek żółci, w tamtym roku i w tym kwitnie teraz na wiosnę, jest niska, zwarta. Obstawiam ze to może skalna
ana_art 10:54, 27 kwi 2016

MAD napisał(a)
Twój ogród to jeden z tych, które uwielbiam o każdej porze roku... A na tulipany u Ciebie czekałam bardzo. Jak wszyscy na O.
w tym roku nie będzie fajerwerków, bo tulipany sa jakieś dziwne, nawet te sadzone jesienią...
Kuba 11:04, 27 kwi 2016

Nie umiem zlokalizować tego miejsca, która to rabata? Masz ją gdzieś w szerszym ujęciu ?
anulajda 11:05, 27 kwi 2016

ana_art napisał(a)
ja mówie nawet o tegorocznych...przykre to jest bo jesienią się napracujesz (nie wspominając o poranionych dłoniach, ze nie można ich wyprostować)a potem się okazuje że efekt nie jest taki jak zamierzony... ot tyle mojego co sobie ponarzekam

Ana a zaprawiasz cebulki przed posadzeniem ?
Pszczelarnia 11:54, 27 kwi 2016

Szachwnice i żółte tulipany zabieram, czerwone też! Jak nie kochać tulipanowego królestwa?
Margarete 12:37, 27 kwi 2016

jolanka napisał(a)

Ja nawet gołymi pazurami jestem w stanie

Ja też...od ręki, już ;_0
Tylko co na to Aneta

Zaczął sie spektakl, cudne, siadam w pierwszym rzędzie i patrzę, póki jeszcze miejsce jest bo jak sie wszyscy zwiedzą i zleca to sie do widoków nie dopcham

Buziam i czekam na ciąg dalszy.......
Mysza 12:46, 27 kwi 2016

To i ja szybko zajmuję miejsce obok Małgosi i czekam
Uwielbiam tulipany