Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 14:12, 12 kwi 2019

Kokesz napisał(a)
Kurczę a ja za Twoim przykładem poprawiłam swoją, czyli też mocniej ją ciachnęłam...mam nadzieję, że nic się nie stanie...

Twój bez jest kolumnowy?
Ja szukam odmian bzu koralowego Plumosa Aurea lub Sutherland Gold.

Spoko wodza, dadzą radę - a zaglądałaś już do nich? Ja do tej pory tak cięłam i jeszce się nie zdarzyło, żeby nie ruszyły ładnie. Tylko o tą jedną starą sztukę się rozchodzi

Ten mój co chciałam to kolumnowy - Golden tower.

To w tym sklepie w takim razie na 99% widziałam Twojego plumosa, na stronie widzę, że mają też w sprzedaży Golden Lace
BKosimkArt 14:49, 12 kwi 2019

Kasiu piękny klonik... mi w tym roku padł jeden... tzn po zimie miał na łodygach czarne plamy i brak oznak życia, suche pędy
A już taki ładny był... eeech
Botaniki jednak ja mam inne, moje to 'Persian Pearl', zajrzałam w stare zdjęcia metki z opakowania
Duża już rutewka u Ciebie, u mnie jeszcze nic nie wyłazi...
Agania 15:03, 12 kwi 2019

Podglądam Twoją wiosnę zdjęcia jak żywe obrazy
Ptak może pospolity, ale coś się dzieje w ogrodzie...i zawsze to jakiś gość
Kasia_CS 09:39, 13 kwi 2019

BKosimkArt napisał(a)
Kasiu piękny klonik... mi w tym roku padł jeden... tzn po zimie miał na łodygach czarne plamy i brak oznak życia, suche pędy
A już taki ładny był... eeech
Botaniki jednak ja mam inne, moje to 'Persian Pearl', zajrzałam w stare zdjęcia metki z opakowania
Duża już rutewka u Ciebie, u mnie jeszcze nic nie wyłazi...

Biedny klonik

ojj, szkoda, że moje to nie persian, bo bardziej mi się podobają niż te moje little beauty na zdjęciach z netu. Ale kupiłam je dla bezproblemowości na próbę. Może kiedyś dostanę gdzieś Twoje Perełki

Rutewki delavaya też u mnie jeszcze w mega powijakach - ledwo jakiś zwinięty listek wystawiły, więc wszystko gra. Ta jedna to chyba elin albo jakaś podobna, to terminatorka, co na ponad 2 metry wyrasta i nie jest tak urodziwa jak mniejsze siostry
Kasia_CS 09:40, 13 kwi 2019

Agania napisał(a)
Podglądam Twoją wiosnę zdjęcia jak żywe obrazy
Ptak może pospolity, ale coś się dzieje w ogrodzie...i zawsze to jakiś gość

Bo to samo budzące się życie w obiektywie
No tak - trzeba patrzeć z tej optymistycznej strony goście mile widziani
Kasia_CS 09:41, 13 kwi 2019

No nie, składa, reklamację od ponad 2h pada śnieg!

Z drugiej strony zawsze to jakaś woda z nieba, mrozu też nie ma.. to moze nie tak źle i tak przy tej zimnicy nic bym w ogródku nie robiła
asiak 10:18, 13 kwi 2019

U mnie nic nie pada, ale za to zimno A sucho jest bardzo... dzisiaj mają puścić wodę, ciekawe czy uda mi się nabrać w beczki. Ma być tylko dzisiaj na razie.
Jak znam życie, zanim dojdę na działkę, to u kogoś będzie awaria i wodę zakręcą.
AnnaCh 11:04, 13 kwi 2019

Właśnie bzrdzo sucho jest, u mnie też pada, ale jak wyszłam na sekundę, to tylko powierzchu pomoczyło. Niech już pada, zimno jest, nie wyjdę, to przynajmniej niech nawilży, a ja może dom odgruzuję
Kasia_CS 17:25, 13 kwi 2019

asiak napisał(a)
U mnie nic nie pada, ale za to zimno A sucho jest bardzo... dzisiaj mają puścić wodę, ciekawe czy uda mi się nabrać w beczki. Ma być tylko dzisiaj na razie.
Jak znam życie, zanim dojdę na działkę, to u kogoś będzie awaria i wodę zakręcą.

Chciało się w tą zimnicę iść na działkę? Brrr... ja wyskoczyłam na chwilę tylko cyknąć szybciorem kilka fotek, ale to wystarczyło dać kilka kroków za drzwi
Kasia_CS 17:26, 13 kwi 2019

AnnaCh napisał(a)
Właśnie bzrdzo sucho jest, u mnie też pada, ale jak wyszłam na sekundę, to tylko powierzchu pomoczyło. Niech już pada, zimno jest, nie wyjdę, to przynajmniej niech nawilży, a ja może dom odgruzuję

Ja mam taką niechęć do robót domowych ostatnio, że gruz zalega Ale za to po raz pierwszy w życiu robiłam mus czekoladowy i chłodzi się właśnie w lodówce