Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Zana 11:13, 12 kwi 2019

Piękny efekt szemranych kontaktów z Iwonką, klonik bardzo urodziwy.
Śliczne ujęcia z tulipanami, zazdraszczam mega pozytywnie
asiak 11:17, 12 kwi 2019

W moich regionach za zimno na klony
Piękny Kasiu
mrokasia 11:18, 12 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)
Werbenowe zeszłoroczne siewki werbeny dla Mrokasi

Bardzo Ci dziękuję . Póki co nic takiego nie mam, ale do końca kwietnia jeszcze trochę czasu jest .

Klonik piękny .
Kasia_CS 11:50, 12 kwi 2019

Makao_J napisał(a)
Twoje tulipany już takie kolorki pokazują?
A ja się cieszyłam że moje pąki już mają
Znowu mój ogród jest w tyle. Jak co roku

Ale na pewno dłużej się cieszysz tulipanami, gdy my już o nich zapominamy - nie ma tego złego
Kasia_CS 11:52, 12 kwi 2019

Zana napisał(a)
Piękny efekt szemranych kontaktów z Iwonką, klonik bardzo urodziwy.
Śliczne ujęcia z tulipanami, zazdraszczam mega pozytywnie

No zadbała o mnie kolezanka-Iwonka! Jeszcze magnolie dla mnie kochana sprawdzała i nawet miałam chętkę na Lennei (juz bez alba..), ale na żywo jakoś się mi odwidziała, mimo że meeega krzaczor i w cenie akceptowalnej za tę wielkość. Ale te kwiaty jakieś takie trupie miała w kolorze.. Teraz mam inną na oku, ale nie mogę tam podjechać póki co

jak Ty po weekendzie nam zapodasz zdjęciam to dopiero sobie pozazdraszczamy pozytywnie Twoich widoczków
Kasia_CS 11:53, 12 kwi 2019

asiak napisał(a)
W moich regionach za zimno na klony
Piękny Kasiu

Szkoda Asiu.. ale mimo, że chłodno to się cieszysz pięknymi magnoliami A ja wciąż żadnej nie posadziłam
Kasia_CS 11:54, 12 kwi 2019

mrokasia napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję . Póki co nic takiego nie mam, ale do końca kwietnia jeszcze trochę czasu jest .

Klonik piękny .

nie za ma co

A ja melduję, że dziś wyczaiłam, że każda z rozplenic jednak żyje, jupi!
Kokesz 12:01, 12 kwi 2019

Kasia_CS napisał(a)

wybierałam w sumie pomiędzy nim, a bzem Golden tower - tego niestety stacjonarnie jak dotąd nie widzę, a klon się udało kupić Widoczek będzie cieszył

Ja też szukam bzu koralowego o żółtych liściach, Ewa Anda mi poleciła, śliczne są, listki jak klony mają powcinane i też znaleźć stacjonarnie nie mogę.
A ten mój klonik to na razie taki do żłobka maluch się nadaje a nie na rabatę
Kasia_CS 12:05, 12 kwi 2019

Kokesz napisał(a)

Ja też szukam bzu koralowego o żółtych liściach, Ewa Anda mi poleciła, śliczne są, listki jak klony mają powcinane i też znaleźć stacjonarnie nie mogę.
A ten mój klonik to na razie taki do żłobka maluch się nadaje a nie na rabatę

Tam gdzie klona kupowałam, to widziałam koralowego plumosa aurea o ile dobrze pamiętam. A tych ciemnych jest całe mnóstwo dostępnych z kolei.. no ten moj poszukiwany Golden tower tez taki klonowaty, liście chyba bardziej powcinany niż ten koralowy
Kasia_CS 12:23, 12 kwi 2019

Wyszłam na chwilkę, bo Kaja śpi, ale mnie zimno wypędziło - jesr na maksa odstraszająco..tylko kilka fotek cyknęłam.

To najzwyklejsza jeżówka, która sobie zimowała tak jak na fotce - czyli w miarę zaciszne miejsce, duża doniczka (bo i jeżówka była spora wykopana) i tak samopas zostawiona, niezadołowana. Jak widać - pancerna roślina

Renia kiedyś pytałaś, czy tak nisko cięte lawendy mi odbijają - tu masz aktulne fotki 2 krzaczków - coś do życia się budzi

Ale! w tym roku tak jakoś chlasnęłam bez zastanowienia. Zwykle zwracałam uwagę, żeby ciąć nie niżej niż rok wcześniej, a tym razem mogłam nieco przesadzić Te akurat są młode dość, więc o nie się nie martwię, ale mam jedną lawendę, która rośnie 3 lata i widzę, że mogłam przesadzić z wyjątkowo na nią niskim cięciem - ta ledwo ledwo coś pokazała gdzieniegdzie.