Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

nika 10:27, 02 maj 2012

Ana, wciąż czekam na zdjęcia

Co do hortensjowej rabaty, to chętnie bym pomogła, ale ze mnie taki doradca, jak z koziej d... trąba
Zgadzam się z anulą, że kształt trochę dziwny, ale skoro musi tak być, to trzeba coś wymyślić, by się tak nie rzucał w oczy, chociaż z drugiej strony nie patrzymy na rabaty z góry, więc może to tak wcale nie razi. Trawy też dałabym takie same, a nie różne. A co ma być za tawułami?
Nie wiem, ja się nie znam za bardzo. To tylko takie moje luźne spostrzeżenia. Nie gniewaj się
Rozumiem, że zeszłoroczne projekty idą do kosza?
Ana 10:45, 02 maj 2012

Nika idą idą Ja juz mam dość tej rabaty, nie mogę jej skończyć od roku...ech...

Myslę, że nie będzie tak razić, może faktycznie patrząc z góry to bardzo rzuca się w oczy, a może ja się po prostu przyzwyczaiłam? za żadne komentarze sie nie gniewam absolutnie i proszę o więcej

No będa zdjęcia może wieczorem - teraz lecę po donice, bo mi zbrakło i po parę kwiatków jeszcze...
Ana 15:02, 02 maj 2012

Obiecałam zdjęcia z donicami, będzie pierwsza tura - na pierwszy rzut wejście do domu. W tym roku ustalono komisyjnie , że panujące tu kolory to biel i jasny róż. Tego się trzymałam

Bukszpanowe kulki z odzysku (resztki po zeszłorocznym zamówieniu zebrane w pseudo-kulki) powędrowaly do odmalowanych wysokich donic - ale chyba przemaluję je jeszcze raz - tzn. postarzę na szaro...
Do dużej donicy posadziłam hortensję ogrodową białą (pozostałość po wielkanocnych ozdobach w domu) i podsadziłam ją różowym szczawikiem zajęczym, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia
Do mniejszych donic powędrowały bladoróżowe begonie i biały szczawik. Teraz tylko podlewanie i florovit i mam nadzieję, że będą kwitły cały rok i pięknie się rozrosną!

W ogóle:

Ana 15:03, 02 maj 2012

i w szczególe:

Ana 15:04, 02 maj 2012

nika 21:55, 02 maj 2012

No doczekałam się w końcu
Świetnie to razem wygląda. A jak postarzysz te czarne donice i rośliny się rozrosną to będzie miodzio No i gratuluję konsekwencji
A ten szczawik zajęczy (nie znałam go wcześniej) jest uroczy. Na pewno będę się za nim rozglądać. Bo u mnie wciąż bratkowo

PS. Ja też dzisiaj biegałam z florovitem po ogrodzie
anula_wn 22:20, 02 maj 2012

Ana , jak ślicznie! biel róż, to luuuubię
Linka 23:13, 02 maj 2012

Śliczne te donice
Szkoda że róz u mnie nie pasuje
Ana 01:33, 03 maj 2012

dzięki dziewczyny Zmykam spać, bo to był męczący dzień...ale rabaty wypielone, donice i skrzynki na tarasie i patio obsadzone, taras umyty, ogród sprzątnięty z zabawek i sprzętu, trawnik skoszony (tu działał mąż), wszystkie lisciaste spryskane florovitem...czyli jutro mozna się pobyczyć troszke - i taki jest plan
Martek 02:05, 03 maj 2012

No ślicznie Dobranoc