Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 15:57, 04 lip 2012

A tak to ma wyglądać...w zarysie

Myslę nad taką niesymetryczną rabatą w narożniku...

agata_chrosc... 16:05, 04 lip 2012

No to dałaś niezłą sesję Oczywiście najbardziej podobają mi się róże. Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że trzeba do różowych dodać białe róże Ale reszta też super! No a co będzie ze stoliczkiem to chyba wszyscy z zapartym tchem czekają!
Ana 16:26, 04 lip 2012

Agata, ja sama czekam, bo po raz kolejny zmieniam decyzję

Białe róże są piękne, choć te moje nie są takie czystobiałe, dopiero w fazie pełnego rozkwitu bieleją na dobre
baraga1904 18:56, 04 lip 2012

Witaj Aniu,
Dobrze że mamy Ogrodowisko, po dzisiejszych emocjaach ze Sky clubem mogę sie na chwile oderwc i zapomniec o ludzkiej głupocie...
Pieknie u ciebie i pomysły masz fajne...Pewnie w realu wyjdzie tak fajnie że będziemy zbierac szczęki z ziemi... A rózyczki miodzio..Ja tez takie chcę!!!!
AniaK 22:55, 04 lip 2012

Aniu pięknie, prawie wszystko kwitnie.U mnie na lawendzie też mnóstwo gości, przerzucili się z szałwii, bodziszka i kocimiętki, bo te już im przycięłam.

Róże cudne.Ja dziś wreszcie dostałam róże mocno pachnące parkowe Renaissance "Ghita", cieszę się że nareszcie udało mi się dostać pachnące, bo do tej pory jakoś nie trafiałam.

Nie zazdroszczę bałaganu na tarasie, ale efekt na pewno będzie super.

Ciekawa jestem bardzo tego stolika ogrodowego. Czym zabezpieczysz mu nogi żeby wytrzymał na dworze?
Ana 23:17, 04 lip 2012

Aga - a coś już wiesz z tym SkyClubem? Oddadzą kaskę? Strasznie współczuję tego zamieszania....

Aniu - dziękuję za miłe slowa Stolik nie będę specjalnie zabezpieczać, chyba tylko nawoskuję, ewentualnie sam dół nóżek polakieruję jeszcze...lubie takie naturalnie niszczejące drewno, taka jestem dziwna Z resztą stolik będzie stał na kostce pod dachem lekko schowany, tam pada tylko jak mocna ulewa, myslę, że parę sezonów da sobie spokojnie radę

A ja nadal myslę nad rabatą i nic wymyslić nie mogę jak to przy tarasie ulożyć
agata_chrosc... 23:21, 04 lip 2012

Ale co tam chcesz mieć? Jak zwykle bukszpany czy coś bardziej, jak by to powiedzieć żeby się nie narazić..., wydumanego?
Ana 23:23, 04 lip 2012

Agata - no żebym to ja wiedziała właśnie

Myslałam o czymś kulistym na nóżce w rogu, cis, sosenka szczepiona? podsadzone bukszpanem i lawendą, albo trzmieliną i żurawkami albo berberysami tiny gold....troszkę koloru chcę, żeby ładnie się odcinal od trawy i desek....tylko sam kształt rabaty nie mogę wydumać
Ana 23:24, 04 lip 2012

O, albo kule bukszpanowe róznej wielkości podsadzone czymś niskim i kolorowym...tak sobie głosno myslę

Ło taki szkielet tylko poprzetykany kolorem...

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=310272
agata_chrosc... 23:25, 04 lip 2012

E, no to Ty po prostu pooglądaj te wszystkie rabaty kuliste i masz gotowce! Prochu tu i tak nie wymyślimy.