Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Lena 10:42, 05 lip 2012

Hosty zaproponowałam ze względu na wiąza właśnie...bo on cienistodajny jest
Ale rzeczywiście daj coś niższego,zimozielonego .Myślę że koło w tym miejscu będzie leopsze niż na brzegu tarasu. Od niego pociągnij prostą linię do drugiego koła i nasadzenia zrób podobne ale niższe - bo i koło mniejsze będzie.
Acha, brzeg koła w oprawie z kostki można wysypać , kamyczkiem - stworzyć taką ramę- w reszcie planowane przez Ciebie nasadzenia...
Lena 10:44, 05 lip 2012

Agacia[/b] mamy garaż jak najbardziej, ale na jedno auto - latem garażuje tam M, zimą ja

Rozbawiłaś mnie tym,bo jasno dałaś do zrozumienia kto ma lepsze auto..
Pozdrawiam i na lody uciekam
Diana 11:07, 05 lip 2012

Aniu czesc kochana wiesz ze koleczka kocham i slicznie wygladaja .....ale do tych twoch pieknych fal chyba wybralabym lezke buziaki...dzisiaj ide polowac na ptaszki
Matka 11:20, 05 lip 2012

Agacia napisał(a)
Hej Ana, zajrzyj do ogrodu Oli z Muratora.

rany, jaki ogród!!!!a dajcie spokoj, się wypisuje z Ogrodowiska!!!!!tak się napatrzę, napatrzę...wychodzę do siebie i ... się chce!!!!!!!!!!!
nika 11:25, 05 lip 2012

Wpadłam na chwilę bo ostatnio z czasem na bakier a i internet zaczął mi stroić fochy chciałam pooglądać ostatnie zdjęcia, ale nie chcą mi się otworzyć wrrrr! a tak bardzo chciałam zobaczyć Twoje cudeńka, które zrobiłaś...buuuuu.... no nic będę musiała nadrobić wszystko po powrocie...
co do kształtu tarasowej rabaty.... do mnie najbardziej chyba przemówiła jednak łezka tak mi jakoś pasuje do pozostałych Twoich rabat...
Ściskam mocno i znikam na dwa i pół tygodnia.... Buziaki :*
PS. zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Tusi
Ana 13:08, 05 lip 2012

Lenka - no właśnie jak pisałam Syli - w tym miejscu musi zostać trawnik, bo z tego placyku jest zejście do ogrodu, chodzimy tamtędy z tarasu, z przybudówki, tam będzie grill i mój stolik-ogrodnik, więc nie mogę centralnie zrobić tam rabaty...

Hm...lepsze auto ma zdecydowanie M U nas taka zasada dlatego, że ja wożę dzieci do przedszkola rano i zimą nie mam czasu na odśnieżanie i skrobanie auta i wsadzanie dzieciaków do lodówki więc zimą ja garażuję

Diana, Nika, no ja też skłaniam się jednak ku łezce, bo pasuje do reszty...ale poczekam do popołudnia i zdania M

Tymczasem siedzę nadal na GAPie i ogladam kulki, kuleczki...już mam tyyyle inspiracji

Nika miłego wypoczynku !!!
Domi 13:20, 05 lip 2012

Ano, ja mam żwirową rabatkę obok tarasu-w kształcie okręgu/elipsy. Wsadzone rośliny są raczej niskie, żeby nie zasłaniały widoku na dalszą część ogrodu.
Tu znajdziesz mój plan: to ta rabatka po prawej:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=174
Ana 13:25, 05 lip 2012

Dominka - lecę szukać
kwiatholandii 14:19, 05 lip 2012

Syla napisał(a)
Nie wiem jak duża wyjdzie ta rabata przy tarasie bo zdjęcie przekłamuje ..... narysowałam trzy linie do wyboru .... pozdrawiam

Dla mnie ta wersja z pierwszą linią po lewej stronie jest fajna.
Diana 17:44, 05 lip 2012

Aniu moglabys dać w sumie okrągłą w niej można ułożyć regularnie roslinki tak ja ja w kole przy grilu.tyle że moje na słońce się nie nadają....ale taki zamysł chociaż łezki pasują do twoich pozostałych rabat i to bardzo....ciekawa jestem co zdecyduje M buziole dla was
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies