Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 21:06, 26 cze 2011

Powojniki jeszcze malusie, pewnie w tym roku nie doczekam się kwiatów...

Tak sobie myślę, czy by tego jałowca nie poprowadzić na bonsai, chyba ciekawie wyglądałby koło wrzosowiska i rododendronów? Film ze strzyżenia jałowca mnie zainspirował (ugh, wystaje jeszcze agrowłóknina - obiecuję poprawę, zniknie w tym tygodniu! ) no i pielenie mnie czeka...

Sebek 22:13, 26 cze 2011

Fajne kulki z tych tujek
Ana 22:23, 26 cze 2011

Dzięki Sebek W sierpniu minie rok jak je prowadzę w tej formie i muszę powiedzieć, że to wielka frajda
danuta_ 23:03, 26 cze 2011

jałowiec poprowadzony na bonsai tez wyglądałby super, a okaz już w sam raz do formowania
Ana 09:05, 27 cze 2011

danuta_szagala napisał(a)
jałowiec poprowadzony na bonsai tez wyglądałby super, a okaz już w sam raz do formowania

dzięki Danusiu! Temat do przedyskutowania jeszcze na forum małżeńskim - tam kameralniej i trudniej
inya 13:36, 27 cze 2011

Ana napisał(a)
Tymczasem zapraszam na scones na późne śniadanko i truskawkową tartę na deser

Ja też w sezonie truskawkowym raczę mojego M jego ulubioną tartą - tym razem w wersji z moim ulubionym mascarpone z truskawkami i musem truskawkowym
inya 13:42, 27 cze 2011

Ana napisał(a)
Ach, zapomniałam pochwalić się tarasem - teraz uwielbiam na nim przesiadywać, a wieczorami jest bajecznie i przytulnie. Jeszcze jak dojdą zasłony i dach z materiału (a'la pergotenda) to już będzie pełnia szczęścia

Ja też z naszego zrobionego tej wiosny tarasu cieszę się jak dziecko Na starociach kupiłam narożnik z wiklinowymi boczkami za niewielkie pieniądze i jak to mój M stwierdził "cieszysz się jakbym Ci co najmniej mercedesa kupił" Mnie to bardziej cieszy

Dawno u Ciebie nie byłam z braku czasu niestety, ale stwierdzam, że zrobiłaś nie lada postępy Kochana, świetna robota Przód domu - rewelacja A co do zakątka japońskiego, to będziemy miały coś wspólnego Mój M leżąc na tarasie z noga unieruchomioną miał sporo czasu aby patrzeć na ten mój nieszczęsny kąt pod orzechami i ... wymyślił!!! Właśnie kącik japoński. Od dawna ma umiłowanie do bonzai, przycina, pielęgnuje, więc dołoży swoją cześć pasji do ogrodu Zobaczymy co z tej koncepcji wyjdzie

A, i chyba zmałpuję taki pomysł na piaskownicę, ciągle mi szkoda trawnika pod nią i warla się gdzieś na obrzeżach
jotka 13:42, 27 cze 2011

Ana napisał(a)

dzięki Danusiu! Temat do przedyskutowania jeszcze na forum małżeńskim - tam kameralniej i trudniej

Trzymam kciuki za negocjacje
Gardenarium 15:49, 27 cze 2011

Pokaż M filmik z cięcia

https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Instagram Ogrodowiska
Ana 17:44, 27 cze 2011

Danusiu - filmik sama wczoraj oglądałam i stąd ten pomysł na bonsai nada się ten mój krzaczek? Negocjacje będą wieczorem

A ja tak cichutko nieśmiało poproszę, czy mogłabyś zerknąć na te moje projektowe wypociny?

Dziś wycięłam darń z drugiega pasa trawy przy "parkingu", synek gorączkuje i teraz kiedy nie spi muszę być z nim w domu;(

Marta - to trzymam kciuki za te japoński zakątek!! I pochwal się tym "mercedesem" koniecznie - ja uwielbiam takie łupy
A piaskownica jest teraz dużo praktyczniejsza muszę przyznac - i M nie narzeka na koszenie trawy wokół...tylko muszę moją córcię pilnowac co by kamyków do piaskownicy nie wrzucała przy "gotowaniu"
Jak ja za nią już mocno tęsknię