Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 10:13, 08 lip 2011

Trochę ziółek zostało jeszcze - pora pojechać po nową dostawę - zjadamy je tak szybko, że nie nadążają z odrastaniem

I nieśmiało wychylają się pierwsze łodygi kwiatowe u moich mieczyków

anula_wn 10:14, 08 lip 2011

Ana napisał(a)
dzięki Sebciu podjadę jutro do ogrodnika po annabelki i klona to załaduję od razu trochę jego kompostu i zapytam o tę próchnicę

Anula
- no jeszcze siedzę w domu, jestem na wychowawczym, chcę zrobić wszystkie ciężkie prace w tym roku, bo chyba zimą wrócę do pracy

aaaa to rozumiem skąd czas
no ja niestety nawet jak z Frankiem siedziałam w domu to ciężko było przy nim cokolwiek zrobić... ale jak poszedł do przedszkola - odsapnęłam

działaj zatem, działaj, bo ogród z dnia na dzień Ci pięknieje ! zagladam tu często - bez śladu...
Ana 10:16, 08 lip 2011

Zapraszam na kawkę i domowe biscotti na tarasie przy akompaniamencie dudniącego w daszek deszczu

anula_wn 10:17, 08 lip 2011

Sebek napisał(a)
A jak dla mnie kora nie jest dla róż, bo nie będą im wtedy warunki odpowiadały. Ściółkuj je próchnica odkwaszoną. Danusia tak radziła w wątku "kora w ogrodzie"

a moje k/garażu są podsypane korą i mają się świetnie! kwitną jak szalone i pięknie rosną ! no ale ja je częęęsto nawożę, bo róże żarłoczne są
tyna 10:18, 08 lip 2011

cześć Ana,
masz w świetnej formie kwiaty tarasowe....a ja żałuję , że moja miłość do pelargonii w tym roku tez zwyciężyła, i znowu kupiłam...juz wszystkie mam zaatakowane po tych deszczach grzybem, będę pryskać już drugi raz, profilaktyczny nic nie dał, bo zaraz lało............w tamtym roku było to samo....dobrze, że inne kwiatuchy dają radę
uciekam na ogród, słoneczko świeci, miłego dnia
anula_wn 10:18, 08 lip 2011

Ana napisał(a)
Zapraszam na kawkę i domowe biscotti na tarasie przy akompaniamencie dudniącego w daszek deszczu

zlituj się Ana, nie kuś tak !
a może przepisik podasz na tą pychotkę ?
Ana 10:20, 08 lip 2011

Anula - no staram się jakoś tak wszytko poukładać, żeby codziennie coś w ogrodzie zrobić - dziś chciałam sadzić bukszpany i pojechać po klon, ale sciana deszu za oknem i póki co nici I jeszcze auto zepsute i muszę czekać aż M wróci z pracy...

fakt, jak moja Tusia zeczęła chodzić do przedszkola też zrobiło się luźniej, choć był już wtedy Antoś...teraz z kolei z Matyldą jest lżej, bo biegnie na podwórko, zaprasza kolezankę-sąsiadkę i bawią się same, za to Anton wymaga uwagi non stop i nie zajmie się jeszcze sam dłużej niż 10 minut....
agam 10:21, 08 lip 2011

O tak przepis by się przydał. Wyglądają bardzo apetycznie. Witam.
agam 10:23, 08 lip 2011

Moje mieczyki mają jak na razie tylko liście
Śliczne kompozycje tarasowe.
anula_wn 10:27, 08 lip 2011

miałam takie samo podejście - codziennie coś zrobić w ogrodzie! dzięki temu w 2 lata udało mi sie na prawdę sporo! wykorzystywałam czas kiedy Franio spał i szlałam! czasem sąsiedzi zagadywali, a ja z nogi na nogę przestępowałam, bo chciałam robić, a czasu było mało, bo dziecko się zaraz obudzi...
Teraz podobnie , jak jestem w ogrodzie to skubnę, wyrwę chwaśik i jako tako to wyglada, a czasu nie zamuje za wiele. Jak zacznę robic rabatę pod oknem - to się zacznie!