Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

natka098 17:00, 10 maj 2018

Wszyscy pokazują Cisy pokażę i ja ale mam wrażenie że nie są zbyt idealne jakieś takie łyse u dołu może za mało tnę?

mrokasia 17:30, 10 maj 2018

Natka, ja bym chyba najpierw posadziła tak jak masz w planie czyli rozplenice i rozchodniki, dosadziła punktowo jeżówki i zobaczyła czy, ile i gdzie masz wolnego miejsca. I wtedy się zastanawiała co jeszcze dosadzić. Bo może przed rozplenicami już nie ale np. po 1 żurawce zmieści Ci się przed rozchodnikami? Zobaczysz na spokojnie.
A te Twoje cisy to baccaty są? Ja mam tylko hicksi i hilli więc nie doradzę.
natka098 20:27, 10 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Natka, ja bym chyba najpierw posadziła tak jak masz w planie czyli rozplenice i rozchodniki, dosadziła punktowo jeżówki i zobaczyła czy, ile i gdzie masz wolnego miejsca. I wtedy się zastanawiała co jeszcze dosadzić. Bo może przed rozplenicami już nie ale np. po 1 żurawce zmieści Ci się przed rozchodnikami? Zobaczysz na spokojnie.
A te Twoje cisy to baccaty są? Ja mam tylko hicksi i hilli więc nie doradzę.

Tak też zrobię, jutro będę walczyć z moją rabatą, zdam relację ze zmian jakie zajdą i wtedy pomożecie mi zadecydować co dalej.

Tak te cis to baccata.

Makusia 08:27, 11 maj 2018

natka098 napisał(a)
Wszyscy pokazują Cisy pokażę i ja ale mam wrażenie że nie są zbyt idealne jakieś takie łyse u dołu może za mało tnę?

Natka cisy są w dobrej formie- łyse u dołu, bo pewnie na początku żal było Ci porządnie ochlastać Tez tak miałam z moimi za brzozami- drapaki z nich obecnie- Twoje to bydlaczki przy moich. Teraz już nie tnę, bo musiałabym przez połowę, żeby się od dołu rozkrzewiły, a one dopiero z grobu się podniosły (w sensie jedną nogą już były na tamtym świecie )
natka098 12:56, 11 maj 2018

Makusia napisał(a)

Natka cisy są w dobrej formie- łyse u dołu, bo pewnie na początku żal było Ci porządnie ochlastać Tez tak miałam z moimi za brzozami- drapaki z nich obecnie- Twoje to bydlaczki przy moich. Teraz już nie tnę, bo musiałabym przez połowę, żeby się od dołu rozkrzewiły, a one dopiero z grobu się podniosły (w sensie jedną nogą już były na tamtym świecie )

To myśliż zeby je podciąć mocniej i odbudują się u dołu?
Nie podobają mi sie takie na nozce. Wolalabym od dolu zielone
Makusia 13:10, 11 maj 2018

natka098 napisał(a)

To myśliż zeby je podciąć mocniej i odbudują się u dołu?
Nie podobają mi sie takie na nozce. Wolalabym od dolu zielone

A może dają Ci znać po prostu, że chcą być lizakami? Wejrzyj w ich pragnienia
Nie wiem, czy ciąć- niech się Toszka wypowie, ja to zaszkodzić mogę. (ale lizaki, to jednak przemyśl
natka098 13:15, 11 maj 2018

Makusia napisał(a)

A może dają Ci znać po prostu, że chcą być lizakami? Wejrzyj w ich pragnienia
Nie wiem, czy ciąć- niech się Toszka wypowie, ja to zaszkodzić mogę. (ale lizaki, to jednak przemyśl

Tak lizak to myśl 20 lizaków przy płocie czy to nie byłoby coś

Już jeden bukszpan stał się mini lizaczkiem bo nie podobał mi się jego dół.

Widzę minę eMa jakby zobaczył opitolone od dołu cisy.
natka098 10:02, 13 maj 2018

Popełniliśmy wczoraj z eMem rabatę nową.
Nareszcie mam już wszystkie zrobione. Teraz tylko ewentualnie zostaje mi ich zmiana, poszerzanie. I musimy wreszcie trawnik ogarnąć, o ile trawa jest w miarę ok to denerwujący jest jego nierówość.

Jeszcze muszę rozstawić kulki bukszpanowe na mini rabatcw.

Makusia 09:58, 14 maj 2018

Natka, a co jest na tej rabacie nowej? Bo zdjęcie w pełnym słońcu, ja laik i nic rozpoznać nie mogę
Hosty są?
natka098 11:09, 14 maj 2018

Widzisz nie ma jak i kiedy zrobic normalnego zdjecia, a i takentu brak.

Tuja, hortensja maluchy, tawuła, hosty. Dalej mam misaknty i z tawuł taką L. A przed L chcę dać kulki bukszpanowe.

Tu troche lepiej widac: