Taa tylko co teraz z tym zrobić, pomysłu nie mam na rabaty. Ja jestem okropna, bo wszystko co się ułamie wsadzałam, żeby mieć więcej, po kilka różnych w jedną doniczkę,potem rozsadzałam co się przyjeło... baaa już się nie mogę doczekać wiosny i szkółkowania hortensji
Wykopałam dziś trzmilinę na pniu.,która mi padła, dokładnie obejrzałam i uszkodzony był jej pieniek, ewidentne uszkodzenie mechaniczne zapewnie to było powodem jej zdychania.
A i zakupiłam w L czosnki giugantusy, mam 5 sztuk bo w jednym opakowaniu zamiast 2 cebul były 3, taka o niespodzianka. I czosnki główkowe, nie wiem czy nie za mało ich nie kupiłam i nie trzeba więcej mi dokupić, , one rzzeczywiscie kwitna tak długo?
Dziś rabatki już przygotowane, dwa pasy, zeszło się, ale jest wszystko, siarka, mączka bazaltowa, trociny przekompostowane, wszystko ładnie wymieszane, jutro sadzenie. W dołek będę dawać torf kwaśny wymieszany z kompostem. Mam nadzieję, że to wystarczy.
To nie dołek a cała przestrzeń=stanowisko przygotuj. Musisz mysleć o hodowaniu mikoryzy, czyli specjalistycznej grzybni, dzięki której, w symbiozie zdrowo rosną kwaśnoluby.
Teraz rozumiesz?