Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

natka098 09:26, 27 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Natka mi się te Twoje rysunki/malunki podobają. Tez jestem mało obiektywna, bo też lubię fale i koła ale ostatecznie bryły domu też nie mam kulistej, więc nie do końca (chyba) należy się sugerować kształtem domu. Wydaje mi się, że jeśli konsekwentnie pójdziesz w fale, i nie będziesz mieszać linii prostych z falami, to będzie dobrze.
Niech się wypowiedzą mądrzejsi, bo ja -jak powiedziałam- niedouczonam i mało obiektywna

Też lubie fale i koła tylko myslam ze w moim malutkim ogródku one się nie nadają zobaczymy jak to bedzie w rzeczywistosci bo papier to przyjmnie wszystko
AnnaCh 12:25, 27 wrz 2016

A mi się wydaje, że w małym to fajnie właśnie koła wyglądają, można łatwo fajnutkie wyznaczyć. Jak Ci koła bardziej grają, to rób koła

P.S. Też tęsknię za wsiowym ogniskiem
Zana 12:31, 27 wrz 2016

Ja też bym chciała mieć wsiowe ognisko
Nett 12:56, 27 wrz 2016

Natalko, patrzę na Twój plan i mam wrażenie, że to plan, jaki sama zrobiłam w ubiegłym roku. Dziś diametralnie go zmieniam. Na początku rzeczywiście najłatwiej jest sadzić wzdłuż płotu i lekko zaokrąglić narożniki, ale wierz mi, że za rok, dwa wyda Ci się to nudne, a i miejsca będzie brakować na rozrastające się rośliny.
Kółka ludzie robią w malutkich, wąskich ogrodach przy szeregowcach, więc i w Twoim jak najbardziej się zmieszczą, zresztą nie musi być ich dużo. Masz już okrągły placyk na grila i myślę, że możesz się do niego nawiązać. Jak masz ochotę, zajrzysz do mnie, co mi Toszka wymyśliła. Jak wyglądało z liniami wzdłuż płotu i jak jest teraz- w trakcie zmian. A teraz najlepszy czas na kombinowanie, rysownie, dopasowywanie i zmiany.
Nett 13:22, 27 wrz 2016

Natalko na szybko wymyśliłam coś takiego. Trzeba by jeszcze popracować nad proporcjami, ale chodziło mi tylko o kształt.
natka098 13:35, 27 wrz 2016

Pewnie bede zmieniac ale to juz bedzie latwiejsze. Od marca to ja juz ze 2 zmienialam. A moj M pomarudzi ale zmieni.
natka098 13:42, 27 wrz 2016

Nett dzięki nieźle to wyglada. Mysle jeszcze czy nie dać sciezki za taras bo moge miec tam wejscie do domku narzedziowego albo tylko od drugiej strony.
Nett 23:20, 27 wrz 2016

A gdzie dokładnie? Bo nie zrozumiałam.
Makusia 09:06, 28 wrz 2016

No....fajnie to wygląda! Choć jestem nieobiektywna, to mi się podoba bardzo!
natka098 09:51, 28 wrz 2016

Nett napisał(a)
A gdzie dokładnie? Bo nie zrozumiałam.

Tu gdzie brazowy duży prostokąt jest drewutnia/domek i moge zrobić do niej wejście właśnie, albo jak ten mały prostokąt albo będzie tylko od drugiej strony domu, a tu będzie miejsce do zagospodarowania o wymiarze 3x2 za tarasem.