Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój zakątek - początki

Mój zakątek - początki

natka098 15:53, 28 wrz 2016

Idąc dalej w stronę tarasu mam tak: (nie patrzyć na bałagan, bo ja jak zwykle coś robie.

Nett 16:07, 28 wrz 2016

Ładnie u Ciebie.

A nie myśłałaś żeby koło tych pokryw na szambo dać 2-3 duże rozplenice i np rozchodniki? Rozplenice rosną wysokie dość i na metr się rozkładają, więc trochę zakryłyby te pokrywy, a rozchodniki rosną na wszystkim i dodałyby koloru.

A różyczki masz bardzo ładne. Tylko faktycznie z falistą linią byłoby chyba lepiej.
A za różyczkami masz chyba tuje, dobrze widzę? Jeśli chcesz tam tuje, to tym bardziej wysunęłabym róże do przodu i przed nimi szałwie lub lawendę, pomiędzy trawki.

Dopytaj może jeszcze dziewczyn, które sie lepiej znają czy tak mogłoby być, bo to moje tylko luźne przemyślenia.
natka098 16:17, 28 wrz 2016

Jak przestaną kwitnąć to będę je przesadzała do przodu, przd nimi jest lawenda, tylko te róże tak się rozrosły, że ją zakryły.
Makusia 17:04, 28 wrz 2016

Natka! Co Ty takiego powera dostałaś?! Jesień już. Daj namiary na przedawcę tego, po czym masz takiego kopa!
natka098 17:17, 28 wrz 2016

A no widzisz już chlodniej. Jak ustale co i jak to jeszcze mi sie uda cos zmienic bo i tak musze roze przesadzic. Jak nie teraz to wiosna jak jeszcze nie puszczą chyba. Ogolnie tak jakos wyszlo Kiedyś trzeba się wziąć. Jak bedzie ustalone to bedzie latwiej.
makadamia 10:07, 29 wrz 2016

Natka, dobre zdjęcia zrobiłaś

Faktycznie, przy tak szczelnym płocie żywopłot jako wiatrochron nie jest niezbędny. Co nie zmienia faktu, że osobiście i tak bym go (tzn: płot) zasłaniała, żeby nie czuć się jak w pudełku (to moje osobiste odczucia, Tobie może to nie przeszkadzać).

Problemem są te białe płachty od sąsiadów - je również bym zasłoniła.

I tu powstaje problem, bo to jest strona południowa i drzewa tam zacienią Ci działkę. Mnie by to nie przeszkadzało, nie wiem jak Tobie.

Róże posadziłaś pod południowym płotem, czyli są całkowicie w cieniu (wystawa północna). Najwięcej słońca masz pod tarasem i tam bym je przesadziła. A hortensje będą się bardzo dobrze czuć od zachodu (czyli na froncie)

natka098 12:18, 29 wrz 2016

O widzisz tam wszędzie narazie jest slonce. Tam od sasiada juz rosna tuje zeby zasłonić. I dac cien. Bo narazie jest u mnie w lato patelnia wszedzie. Cieniu bardzo mało. A tu po prawo od drogi wlasnie chcialam zeby hortensje robily jednoczesnie za zywoplot. Ewentualnie jakies miskanty.
natka098 12:32, 29 wrz 2016

Jadę dziś do szkółki na zakupy. Muszę poprawić sobie humor. W planach mam zakupić jakies 12 tui. Ale co sobie poogladam to moje.
AnnaCh 12:34, 29 wrz 2016

Natka, nie ma to jak jechać do szkółki i wrócić z tujami Ja byłam lepsza, pojechałam na wypasione targi i wróciłam z pospolitymi szmaragdami
Fajnie będzie u Ciebie z tymi kółkami
makadamia 12:37, 29 wrz 2016

natka098 napisał(a)
O widzisz tam wszędzie narazie jest slonce. Tam od sasiada juz rosna tuje zeby zasłonić. I dac cien. Bo narazie jest u mnie w lato patelnia wszedzie. Cieniu bardzo mało. A tu po prawo od drogi wlasnie chcialam zeby hortensje robily jednoczesnie za zywoplot. Ewentualnie jakies miskanty.

No to niedługo cień się pojawi
A hortensje i miskanty od drogi będą bardzo dobrze wyglądały