Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

AniMa 11:37, 05 cze 2017

Makusia napisał(a)
Wiecie, że ja o tych karatawskich, to dopiero tej wiosny wiedzę posiadałam...?
Ładne masz te czochy- dużżżże! Ja dzisiaj cofnełam się do zdjęć swoich cebulek jesienią kupowanych, i z tych dużych mam 3 (trzy), z czego żaden nie wygląda na duży, gdyż każdy jest mniejszy niż 5 (pięć) średnich, ale też każdy jest większy od tych 0 (zero) małych

Może chociaż główkowe dadzą radę, bo zapowiadają się ciekawie

Zrozumiałam, chociaz w liczbach nie tęga jestem
Mi główkowate w zeszłym roku się nie spodobały i wywaliłam je na przedpłocie. W tym roku jest tam ich pełno, zobaczymy jakie wyjdą...Oczywiście tam też muszę wyplewić...-kolejny pkt do listy......Chyba kupie kilka litrów octu.....
AniMa 11:39, 05 cze 2017

Madzenka napisał(a)
Duż Eamsy czochy, moje jakies mikre
Co z sesleria, bedziesz we Wro? Wsadze do donicy dzien przed bo inaczej uschnie ze mna....

Obiecuję, ze do końca tygodnia do Ciebie przyjadę, ale przyznam, że bardziej mi pasuje wieczorowa pora....(środa na 100% nie bo mam do późna szkolenie)...
AniMa 11:40, 05 cze 2017

Zagajanka napisał(a)
Karatawskie czosnki też uwielbiam. Ich zaletą na pewno są nieżółknące liscie
Krzysztofy i Szuberty tez są na liście moich ulubieńców.

Widziałam u Ciebie
Karatawskie poszły u nas w kilka minut. Cudem się załapałam na ostatnie opakowanie. Wyglądają jak dmuchawce Szkoda że się tak samo nie rozsiewają.....
AniMa 11:42, 05 cze 2017

jazzy napisał(a)
Buksy jak z kataloga! A co do chwastów, mam z nimi też dwa światy. W tamtym roku tyle nie było, a w tym jakiś pogrom! Nie nadążam! Ale dlaczego rok temu nie było? Nie wiem. Też mam pola po sąsiedzku... Całe w nawłoci...

U mnie tez jej multum. Podobniejak u Ciebie - w zeszłym roku jej nie miałam a teraz wszędzie. Nie nadążam z wyrywaniem nowych. Rośnie nawet na folii....
AniMa 11:46, 05 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Czosnki wszyscy pokazują, a u mnie brak. Chyba jesienią muszę posadzić. Twoje również bardzo fajnie się prezentują. Czy te wysokie przy silnym wietrze się nie połamią?

Szałwię podlałam florovitem

Te wysokie trochę się powyginały ale przytupałam i znowu stoją prostoMusze im już liście przyciąć, bo już są brzydkie...
Moja szałwia dostanie zupki z pokrzywy przy okazji podlewania traw. Zamierzam jutro chodzić i perfumować ogród i okolicę przy okazji
AniMa 11:56, 05 cze 2017

Taki wczorajszy jeszcze przedburzowy widoczek...

Niedługo przyjdzie basen to hamak pójdzie na trawkę pod brzozy. Moje trzcinniki z jednej sadzonki, których zadaniem jest z lekka osłonic basen w tym roku się zebrały, tzn. co druga sadzonka się zebrała
sylwik69 12:49, 05 cze 2017

Ania trzcinniki tak mają ! potrzebują 2-3 lata aby zmężnięć.Widzę to po swoich,które w tamtym roku były kiepskie a teraz idą jak burza i już mają zielone kłosy i jestem ciekawa efektu. Fajna przesłona będzie
Toszka 13:42, 05 cze 2017

AniMa napisał(a)

Widziałam u Ciebie
Karatawskie poszły u nas w kilka minut. Cudem się załapałam na ostatnie opakowanie. Wyglądają jak dmuchawce Szkoda że się tak samo nie rozsiewają.....

Rozsiewają się, a jakże. Jednak kwitną dopiero po 3 latach jak wszystkie czosnki z siewu. W pierwszym roku wyglądają jak trawka. W drugim roku mają jeden charakterystyczny, ale wąski, mały liść. I wtedy już widać kto zacz
Jednak sieją się na bezkorzu...czyli musi być łysa ziemia.
Kawa 14:05, 05 cze 2017

Ania trzcinniki są super
jak popatrzyłam na zdjecia z zeszłego roku a w tym to po prostu szał jakie wielkie
makadamia 14:15, 05 cze 2017

AniMa napisał(a)

Ty też tak masz????Hihihi Ogród uzależnia. Dobrze, że moje już odchowane i nie trzymają się ciągle spódnicy...inaczej byłoby ciężko

Starszy trzyma się głównie laptopa, a młodszy się trzyma starszego. Interweniuję tylko jak już naprawdę muszę

Czosnki świetne. Moje PS już przekwitły (strasznie szybko!), główkowate startują. Nie wiem, komu mogły się nie spodobać - mnie zachwyciły u Motylka i nasadziłam ich jak głupia