Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole

Basilikum 17:13, 05 cze 2017

jakby karatowskie czosnki sie rosiewaly to po 3 latach bys je nazywala karatowskie chwasty

ladne sa
Milka 17:57, 05 cze 2017

U mnie s,ą okropne, chyba wina miejsca.
Milka 17:58, 05 cze 2017

AniMa napisał(a)
Taki wczorajszy jeszcze przedburzowy widoczek...

Niedługo przyjdzie basen to hamak pójdzie na trawkę pod brzozy. Moje trzcinniki z jednej sadzonki, których zadaniem jest z lekka osłonic basen w tym roku się zebrały, tzn. co druga sadzonka się zebrała

Aniu, masz robota w zasięgu, ogród wymisiany na maksa
kasja83 07:31, 06 cze 2017

AniMa napisał(a)
Taki wczorajszy jeszcze przedburzowy widoczek...

Niedługo przyjdzie basen to hamak pójdzie na trawkę pod brzozy. Moje trzcinniki z jednej sadzonki, których zadaniem jest z lekka osłonic basen w tym roku się zebrały, tzn. co druga sadzonka się zebrała

Ale masz wszystko wysprzątane, równiutkie...ach...i jeszcze coś o braku czasu piszesz-kokietujesz-nie ma opcji, żebyś nie spędzała dużo godzin w ogrodzie
AnnaCh 07:42, 06 cze 2017

Ania ślicznie się dzieje u Ciebie w ogrodzie Jak się wszystko rozrośnie będzie fajny busz i na hamaku będziesz leżeć
Niestety walka z chwastami jest nierówna, u mnie tak sucho, że z kilofem chyba będę rwać
ogrodomaniaczka 08:51, 06 cze 2017

Przedburzowy widoczek piękny aż chce się żyć , trawnik pierwsza klasa , tak wogóle to pogoda w tym roku sprzyja trawnikom, ciągle pada
AniMa 12:01, 06 cze 2017

sylwik69 napisał(a)
Ania trzcinniki tak mają ! potrzebują 2-3 lata aby zmężnięć.Widzę to po swoich,które w tamtym roku były kiepskie a teraz idą jak burza i już mają zielone kłosy i jestem ciekawa efektu. Fajna przesłona będzie

Moje też mają już całkiem ładne kłosy. Pomyśleć, że w zeszłym roku przed tym zalogowaniem się na O., kiedy nie wiedziałam, że one tak szybko kwitną, przestraszona ciachnęłam wszystkie..."aby sie rozrastały" Jakie było moje zdziwienie, jak zobaczyłam łany trzcinnika z kłosami we Wrocławiu przy jednym z parków....
AniMa 12:05, 06 cze 2017

Toszka napisał(a)

Rozsiewają się, a jakże. Jednak kwitną dopiero po 3 latach jak wszystkie czosnki z siewu. W pierwszym roku wyglądają jak trawka. W drugim roku mają jeden charakterystyczny, ale wąski, mały liść. I wtedy już widać kto zacz
Jednak sieją się na bezkorzu...czyli musi być łysa ziemia.

No to super Wczoraj plewiłam między nimi i kory tam już za dużo po ostatnich wiatrach nie zostało....może coś się zakotwiczy...Wyrywałam stamtąd głównie nawłoć, to raczej poznam coś a'la trawkęMiejmy nadzieję (bo połowę siewek stipy wyplewiłam zanim sie zorientowałam) Gapcio
AniMa 12:06, 06 cze 2017

Kawa napisał(a)
Ania trzcinniki są super
jak popatrzyłam na zdjecia z zeszłego roku a w tym to po prostu szał jakie wielkie

Wiesz co, aż sama muszę się cofnąć....
Niedługo stuknie mi roczek na O. to chyba przygotuję pierwsze zestawienie "BYŁO-JEST"
AniMa 12:10, 06 cze 2017

makadamia napisał(a)

Starszy trzyma się głównie laptopa, a młodszy się trzyma starszego. Interweniuję tylko jak już naprawdę muszę

Czosnki świetne. Moje PS już przekwitły (strasznie szybko!), główkowate startują. Nie wiem, komu mogły się nie spodobać - mnie zachwyciły u Motylka i nasadziłam ich jak głupia

Moje maja podobnie, ale każda trzyma swoją komórę...dzielą sie telewizorem

Czosnkami PS też nie zdążyłam się nacieszyć, a miały przepiękne intensywne wybarwienie
No mi nie przypadły do gustu główkowate i dałam je na przedpłocie, ale to tylko dlatego, ze PS tak mnie zachwycały Zobaczymy teraz co sie zadzieje na przedpłociu w nowym zestawieniu : główkowate z 3 rodzajami traw