Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Wiolka5_7 09:25, 07 maj 2020

Za chwilę powinno być widać kiełki, moje po tygodniu zaczęły wychylać noski
Ola76 10:30, 07 maj 2020

sylwik69 napisał(a)
Asia,Ania no właśnie ani widu ani słychu mojej trawy a podlewam sumiennie nawet 3 razy dziennie,nawet jednego zielonego kłoska
Dziś mija tydzień i zaczynam się martwić..

U mnie tez długo była cisza, a potem ładnie smignelo. Nie ukrywam, że tygodniowy deszcz pomógł
Magda83 10:32, 07 maj 2020

Sylwia, metryka nie ma znaczenia mam taki problem, że chce wszystko na już a tak sie nie da i dopiero teraz to zrozumiałam mam mnóstwo roślin, które kupiłam bez planu, na szczęście od marca siedzię w domu z 2 przedszkolaków i przyszła refleksja, że może jednak zgodnie z jakimś planem to zrobić, ale zanim posadze teraz cokolwiek to poprawiam ziemię mam klona palmowego atropurpurem od 1,5 roku pod oknem i on tam na pewno zostanie bo pięknie wyglada na tle trawnika
Johanka77 16:42, 07 maj 2020

Tym razem ja z kontrolą

Co tam słychać na urlopie?
sylwik69 18:34, 07 maj 2020

kasiab napisał(a)
Sylwia ja podobnie jak Asia myślę że to wina temperatury. W sobotę ma być cieplej trzymam kciuki

Taak! doczytałam,że trawy kiełkują od 7-14dni
sylwik69 18:34, 07 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Za chwilę powinno być widać kiełki, moje po tygodniu zaczęły wychylać noski

Szczęściara
sylwik69 18:36, 07 maj 2020

Ola76 napisał(a)

U mnie tez długo była cisza, a potem ładnie smignelo. Nie ukrywam, że tygodniowy deszcz pomógł

Wekend ma być ciepły a od poniedziałku deszcz zapowiadają
sylwik69 18:40, 07 maj 2020

Magda83 napisał(a)
Sylwia, metryka nie ma znaczenia mam taki problem, że chce wszystko na już a tak sie nie da i dopiero teraz to zrozumiałam mam mnóstwo roślin, które kupiłam bez planu, na szczęście od marca siedzię w domu z 2 przedszkolaków i przyszła refleksja, że może jednak zgodnie z jakimś planem to zrobić, ale zanim posadze teraz cokolwiek to poprawiam ziemię mam klona palmowego atropurpurem od 1,5 roku pod oknem i on tam na pewno zostanie bo pięknie wyglada na tle trawnika

O widzisz lepiej póżno niż wcale/chodzi o refleksję/
Mój nazywa się Going Green i jest jasnozielony,w cieniu fajnie świeci choć mały
sylwik69 18:43, 07 maj 2020

edi75 napisał(a)
Sylwia wróciłam..a własciwie to jestem cały czas tylko( podglądam).Jak to ze mna wciąz nie zdecydowana..moze ty masz pomysł na kształt mojej rabaty

Ja mam wyobrażnię przestrzenną,suchy projekt na kartce do mnie nie przemawia.Wszelkie rabaty i ścieżki u siebie tworzyłam za pomocą miary,palików i sznurka.Chętnie pomogę jak wrzucisz zdjęcia
sylwik69 19:07, 07 maj 2020

Johanka77 napisał(a)
Tym razem ja z kontrolą

Co tam słychać na urlopie?

Asia mój urlop się powoli kończy w sobotę muszę do pracy
Ale zadowolona jestem z frontu robót,bo udało się:
przygotować i wysiać 250m2 trawnika,wyznaczyć rabatę brzozową i wzbogacić obornikiem kilka zapomnianych miejsc np.przy altanie,rozsadzić proso,rozplenice i jeżówki,oprysk bukszpanów,zasilić ogród bylinowy NPK,nastawić gnojówkę z pokrzyw,zrobić sadzonki szałwii i seslerii jesiennej oraz stipy
Jutro jeszcze glebogrezarka wjeżdża do warzywnej części zaatakowanej w ubiegłym roku przez pędraki.A z nie ogrodowych spraw wymieniłam zepsute podnośniki hydrauliczne od bagażnika,opony na letnie,filtr oleju oraz odwiedziłam dziś rodziców
Moja mama kocha kwiaty,więc w prezencie imieninowym zabrałam ją do ogrodnika i wybrała sobie pelargonie do skrzynek zjadłam z bliskimi schabowego,wypiłam kawę,odwiedziłam cmentarze i niedawno wróciłam do domu
Chyba nieżle co?