Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 21:06, 17 cze 2020

kasiab napisał(a)

'Zasłużyłam już na lepszą kosiarkę' super to ujęłaś moge wykorzystać u siebie jak nadejdzie ten czas?
A tak zupełnie w temacie kosiarki piszesz o malej kosiarce... Nie myślałaś o czymś większym żeby móc szybko ogarnąć koszenie? Duża masz powierzchnię trawnika (jeśli pisalaa to przepraszam umknęło mi)

Kasia jak najbardziej oczywiście chcę porządną z napędem,wcale nie taką małą już coś upatrzyłam sobie jutro jadę obejrzeć
Niby to tylko 450-500m2 trawnika,ale dość mam półśrodków!
kasiab 22:28, 17 cze 2020

sylwik69 napisał(a)

Kasia jak najbardziej oczywiście chcę porządną z napędem,wcale nie taką małą już coś upatrzyłam sobie jutro jadę obejrzeć
Niby to tylko 450-500m2 trawnika,ale dość mam półśrodków!

Ile? Ja robie wszystko zeby miec max 250m2 a najlepiej ok 200m2... Przeraża mnie koszenie itd itd.
Trzymam kciuki za zakupy
sylwik69 09:22, 18 cze 2020

kasiab napisał(a)

Ile? Ja robie wszystko zeby miec max 250m2 a najlepiej ok 200m2... Przeraża mnie koszenie itd itd.
Trzymam kciuki za zakupy

No nie chce być inaczej już zmniejszyłam ilość trawy w warzywno-gospodarczej części,a kiedyś może przy altanie powstaną rabatki okalające....ale to jak będę się nudzić na emeryturze hi hi
kasiab 13:07, 18 cze 2020

sylwik69 napisał(a)

No nie chce być inaczej już zmniejszyłam ilość trawy w warzywno-gospodarczej części,a kiedyś może przy altanie powstaną rabatki okalające....ale to jak będę się nudzić na emeryturze hi hi

wiadomo jak jest ja dzisiaj od rana plewie miejsce pod trawnik... Wysialam do tej pory ok 10kg gryki i zostalo jej niewiele chociaż była przegrabiona i przysypana... Przylatuje do nas stado wrobli non stop na darmoiwe jedzenie wzeszlo nic. Jak tak dalej pojdzie to nie bedzie mialo co wzejść. Jest plus: jak wyklinalam te małe glodomory to mam plan na caly bok i czesc tyłu żeby było bez trawy
sylwik69 20:22, 18 cze 2020

kasiab napisał(a)

wiadomo jak jest ja dzisiaj od rana plewie miejsce pod trawnik... Wysialam do tej pory ok 10kg gryki i zostalo jej niewiele chociaż była przegrabiona i przysypana... Przylatuje do nas stado wrobli non stop na darmoiwe jedzenie wzeszlo nic. Jak tak dalej pojdzie to nie bedzie mialo co wzejść. Jest plus: jak wyklinalam te małe glodomory to mam plan na caly bok i czesc tyłu żeby było bez trawy

Bardzo mi się podobają rabaty bylinowo-trawiaste zamiast trawnika i łąki kwietne
Johanka77 20:24, 18 cze 2020

Sylwia, seslerie odebrałam i są bardzo ok!
Teraz się reanimują w deszczu.

Jutro sadzenie

Bardzo, bardzo Ci dziękuję
sylwik69 20:38, 18 cze 2020

Pierwsze koszenie i pierwsza spalinowa motor Briggss... idzie jak burza,jestem mega zadowolona z zakupu
Johanka77 20:40, 18 cze 2020

Też taką mamy! Uwielbiamy!!!
Johanka77 20:40, 18 cze 2020

Ale jaka tam piękna rabata stipowa! ❤️
sylwik69 20:43, 18 cze 2020

Z tej okazji upiekłam placek! jest to o tyle niecodzienne,że jestem antytalenciem kulinarnym
Hurrra doczekałam się trawy,dosyć piachu i kurzu,wreszcie zielony dywan,a teraz niech wreszcie pada!!! błagam o deszcz