Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Roocika 11:06, 17 cze 2020

sylwik69 napisał(a)

Ani kropelki

Sylwia łączę się w bólu, nic nie pada, u nas też
SylwiaBe 15:30, 17 cze 2020

Sylwia, ja mam małą kosiarkę spalinową, z napędem, lekko się odpala, firmy NAC. Mam ją 3 lata, nic się nie dzieje.
SylwiaBe 15:31, 17 cze 2020

A odnośnie deszczu, to u mnie niedawno przeszła ulewa i burza
Anda 15:50, 17 cze 2020

sylwik69 napisał(a)
Mam pytanie do Was jaką polecacie kosiarkę spalinową damską,może któraś z Was posiada? i używa? żeby nie była ciężka,z napędem,koszem i lekko odpalała?
Trawnika będzie razem z warzywniakiem ok 450 m2

A dlaczego nie elektryczna? Mam taką i jest bardzo fajna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 15:52, 17 cze 2020

Trawniczek ładnie urósł
U mnie podobna pogoda, chmury prawie cały czas i albo ulewa albo nic. Chciałabym równomierny deszczyk.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwik69 20:41, 17 cze 2020

Roocika napisał(a)

Sylwia łączę się w bólu, nic nie pada, u nas też

Jest nadzieja na jutrzejszy deszcz,ponoć w całej Polsce! oby bez gwałtownych burz
sylwik69 20:44, 17 cze 2020

SylwiaBe napisał(a)
Sylwia, ja mam małą kosiarkę spalinową, z napędem, lekko się odpala, firmy NAC. Mam ją 3 lata, nic się nie dzieje.

Znam tą firmę mam z niej wykaszarkę i akumulatorowe nożyce.Dziękuję za Twój głos
A deszczu zazdroszczę...
sylwik69 20:51, 17 cze 2020

Anda napisał(a)

A dlaczego nie elektryczna? Mam taką i jest bardzo fajna

Hmmmm,powiem tak: do tej pory załatwiłam 2 wykaszarki i 1 elektryczną, na małym trawniku się sprawdzały.Teraz nie wyobrażam sobie lawirowania z kablem od gniazdka do gniazdka wokół domu lub z plączącym się kablem!
Zasłużyłam już na porządną kosiarę tym bardziej,że ogród i koszenie należy wyłącznie do mnie
kasiab 20:56, 17 cze 2020

sylwik69 napisał(a)

Hmmmm,powiem tak: do tej pory załatwiłam 2 wykaszarki i 1 elektryczną, na małym trawniku się sprawdzały.Teraz nie wyobrażam sobie lawirowania z kablem od gniazdka do gniazdka wokół domu lub z plączącym się kablem!
Zasłużyłam już na porządną kosiarę tym bardziej,że ogród i koszenie należy wyłącznie do mnie

'Zasłużyłam już na lepszą kosiarkę' super to ujęłaś moge wykorzystać u siebie jak nadejdzie ten czas?
A tak zupełnie w temacie kosiarki piszesz o malej kosiarce... Nie myślałaś o czymś większym żeby móc szybko ogarnąć koszenie? Duża masz powierzchnię trawnika (jeśli pisalaa to przepraszam umknęło mi)
sylwik69 20:59, 17 cze 2020

Anda napisał(a)
Trawniczek ładnie urósł
U mnie podobna pogoda, chmury prawie cały czas i albo ulewa albo nic. Chciałabym równomierny deszczyk.

Ewa starałam się...ale jednak jest znaczna różnica w wyglądzie trawy i w dużej mierze zależy to od gleby,której jednak nie udało mi się wzorcowo przygotować.Robiłam dosiewkę,a mimo to są miejsca szczególnie te przy budynku gdzie nie wzeszła wysycha zbyt szybko,a wysokie temperatury i brak deszczu nie pomaga zamówiłam nawóz organiczny w płynie który podłącza się do węża z wodą to chyba lepsza opcja niż granulat?