Hej Sylwia! Przypadkiem trafiłam na Twój watek, przejrzałam i będę tu zaglądać Stipa, sesleria, bukszpan to tak po mojemu i to też pierwsze rośliny, które w prowadziłam u siebie! Pozdrawiam!
Miło mi
Po 4 latach zostały tylko te rośliny,które dają radę na moich piaskach bukszpanu mam sporo,ale wciąż pryskam i drżę!! oczywiście corocznie rozrzucam obornik i dopiero teraz zauważyłam,że pojawiły się dżdżownice,więc to dobry znak!
Witaj Sabinko oczywiście będę ! dziękuję za miłe słowa mam też nadzieję,że spotkamy się w Y... w większym gronie i w bardziej sprzyjających warunkach czekam niecierpliwie na sygnał
Bardzo ją lubię...ona pierwsza rusza spośród moich traw i jest bardziej strojna niż turzyce.Sesleria Heufleriana
Ciemiernik wciąż kwitnie i cieszy oczy
Mimo chłodu kwitną moje jedyne jednoroczne
Zwertykulowałam,choć wiem,że młody i nie powinnam ale wyczesywanie grabiami to mordęga
Młoda Stipa ma sie całkiem dobrze,ale starsze okazy ucierpiały podczas zimy i są do usunięcia część już wydałam...
Kancik w części zrobiony a na resztę nie pozwala pogoda zimno,wietrznie,byle jak
Pissardii kwitną choć nie wszystkie obficie..co może być powodem??
Trzcinniki KF już spore jak na te warunki,tulipany w kiepskiej formie.Trzeba je w tym sezonie wykopać