Witaj Dajanko dziękuję
widzę, że wszyscy tak mamy Tobie już się udało chociaż jeszcze różne prace przed Tobą to masz pięknie no i masz ogród Przede mną też jeszcze dużo prac, bo połowy ogrodu jeszcze nie ma, więc nie tylko dopieszczanie mnie czeka ale się nie stresuję i choć trochę na wyrost to mogę powiedzieć, że mam ogród a że w budowie, to nic
Biały koszyczek niestety nie mój - tylko skopiowałam sobie zdjęcie Joanny z tego wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/7029-swieto-roz-konskowola?page=2
W koszyku na zdjęciu są też delikatnie różowe róże ale też lekko pomarańczowe to też dobre połączenie, ale zdziwisz się, bo mi właśnie chodzi o te żółte róże bo mam żółtą austinkę The Pilgrim - piękna i chcę jej dać towarzystwo
Dobrego sezonu Dajanko Pozdrawiam
Witaj u mnie
nigdy nie jest późno
Dziękuję za miłe słowa no troszkę się zmieniło
Myślisz, że będzie to dobra róża dla Pilgrim'a? rośnie podobno do 80 cm?
Tylko może być mały zonk bo obok niego jeszcze rośnie Gertruda, a ona ma mocno różowy kolor. Będą się gryźć?
Na murze jest jeszcze powojnik "Violet Elizabeth" przy Louise O. Też przesadzony w tym roku. Pokazał tylko jeden pączek kwiatowy, ale żyje, w 2011 r. miał takie kwiaty (po prawej i na dole)
Dzięki Jazzy, czyli dobrze, że go wzniosłam strasznie chciałam mieć kwitnącą ścianę z cegły )) kosztowna zachcianka ale zobaczymy efekt za rok lub dwa jak wszystko się rozrośnie jeszcze wszystko przed murem i różami do zagospodarowania będę Was męczyć co posadzić i jak żebyście mieli czym się zachwycać )
Buziaki!
W starym byłam po cichu, a w nowym już się ujawnię i przywitam
Twoja różana ściana jest rewelacyjna, kolor cegły na dodatek...
Uspokoił mnie też Twój zestaw żółtego z różem, że to się obroni bo wsadziłam The Pilgrim i do niego dosadziłam różowości i purpury, a potem mnie wątpliwości ogarnęły. Zostawiam jak jest
Do niedawna bym powiedziała że fiolet i żółty to nie bardzo ale teraz myślę że ta Minerwa może być z tą żółtą. Masz tam jeszcze różową to powinno fajnie wyglądać.