Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

KasiaWB 22:12, 09 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Tfu, tfu, na razie nornice i krety chyba u sąsiadow Podcięły mi jeden powojnik ale chyba ruszył.

Kasiu uwielbiam patrzeć na Twoje piekne kwiaty a kolor niebiesko-granatowy to dla mnie balsam

U sąsiadów teraz ciężkie roboty ziemne, więc wędrują do mnie...

Dziękuję Jolanko również lubię ten kolor w tym roku będę miała dużo niebieskiego, bo mam dosłownie wszędzie wielosił ) chciałam żeby się rozsiał, ale w tym roku postaram się ściąć nim się wysieje, bo siewki są wszędzie, ale to nic, bo to ładna roślina. Nazwa w pełni zasłużona. Jak będziesz chciała, to przy okazji dostaniesz Fotka z ubiegłego roku

Betka 22:29, 09 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)
Róża Louise Odier

Kasiu ale mnie zszokowała twoja róża u mnie pnące dopiero mają po paczku jak łepek od zapałki .
Wiosna piękna..... bergenie mnie urzekły
katel 22:33, 09 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

uprzejmie donoszę, że zawiadomiłam oficjalnie L. nt. sprawy z Clematisami.

Ciekawe czy coś z tym zrobią.
Kasiu ale masz piękne pączusie powojnikowe , jutro cyknę fotkę swoim jak dam radę. Mam ciemnego wielosiła jak byś była chętna
_Martini_ 23:08, 09 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

Ta piwonia to od mojej Mamy, posadzona chyba w 2011 r. i siedzi tam do dziś. Ale będę przesadzać jak nie w tym to w przyszłym roku. Na piękne kwitnienie trzeba poczekać trochę, nie mniej niż 2-3 lata, tak jak z różami. Zostaw swoje w spokoju zapomnij, a za 2-3 lata zobaczysz sama korzeń nabierze masy i ruszy. Czasami tak jest.
Pozdrawiam

Jak mogę zapomnieć jak ja obie posadziłam na brzegu rabaty. Będzie tam dziura przez dwa sezony? Tego nie zniosę na pewno. Goopi ja, trzeba było brać w doniczce. Może zasieję coś jednorocznego obok, jakoś trzeba będzie tę dziurę zasłonić tymczasowo.
BasiaLT 09:27, 10 kwi 2017

Bergenia niesamowicie wielka
Gocha 14:00, 10 kwi 2017

Kasiu ta bergenia jest po prostu piękna. Ja mam chyba ciemniejszą albo tak mi się tylko wydaje. A poza tym moja jeszcze w powijakach. Clematisy pięknie zapączkowane. Ale podobno mają być jeszcze przymrozki- mam nadzieję że nas ominą.Buziaczki
Makao_J 16:13, 11 kwi 2017

Po ciemiernikach wcale nie widać by kończyły. Wyglądają świetnie

A clematis w pąkach mnie rozwalił. On zawsze taki wczesny jest?
KasiaWB 20:14, 11 kwi 2017

Betka napisał(a)

Kasiu ale mnie zszokowała twoja róża u mnie pnące dopiero mają po paczku jak łepek od zapałki .
Wiosna piękna..... bergenie mnie urzekły

ta róża co roku startuje pierwsza i najmniej wymarza, terminatorka bardzo polecam pod każdym względem. Jak mi Gertruda J. nie odbije to kupię drugą Louise Odier
Bergenie w tym roku naprawdę świetne
KasiaWB 20:17, 11 kwi 2017

katel napisał(a)

Ciekawe czy coś z tym zrobią.
Kasiu ale masz piękne pączusie powojnikowe , jutro cyknę fotkę swoim jak dam radę. Mam ciemnego wielosiła jak byś była chętna

Zobaczymy, może się poprawią. Podobno jakiś dział jakości czy coś ma się tym zająć.
Pączusie ma już również Albina Plena. Zimno dzisiaj, że hej, podobno nawet przymrozki mogą być, oby nie, bo jak liźnie ogród to jeszcze straty mogą być

Pokaż tego ciemnego wielosiła
KasiaWB 20:19, 11 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)

Jak mogę zapomnieć jak ja obie posadziłam na brzegu rabaty. Będzie tam dziura przez dwa sezony? Tego nie zniosę na pewno. Goopi ja, trzeba było brać w doniczce. Może zasieję coś jednorocznego obok, jakoś trzeba będzie tę dziurę zasłonić tymczasowo.

Spokojnie urosną, jeszcze będą wielkie. A póki co jakieś jednoroczne tam może daj