Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

Marga 17:43, 09 kwi 2017

Współczuję kretów i nornic Mieszkać to one mogą sobie gdzie chcą, żeby tylko nie zżerały naszych roślin. Mi też na pewno z ich powodu kilka host "wypadło".
Fotki śliczne, wiosna w pełni Kasiu u Ciebie. A bergenie i miodunki....miodzio.
rozajerycha 21:05, 09 kwi 2017

Pozdrawiam
an_tre 21:10, 09 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)
Królujące obecnie Bergenie
Imponujące te twoje bergenia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:12, 09 kwi 2017

rozajerycha napisał(a)
Pozdrawiam

Dzięki również pozdrawiam

p.s. walczę z chabrami )
KasiaWB 21:17, 09 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
U mnie angielki przezimowały chyba najlepiej ze wszystkich, najgorzej Biedermeier i Charles De Gaulle. Dzisiaj skończyłam cięcie, odbijają

To super, że angielki ok, u mnie pierwszy raz tak źle, a może po prostu trzeba je odmłodzić Nigdy tak nisko nie cięłam, zawsze na ok. 1 m lub wyżej, a w tym roku niziutko, bo wszystko czarne, suche lub chore... Nie dobrze. Zmartwiłam się.
Czekam czy moje odbiją...Gertruda, Princess Alexandra of Kent, Abraham D.... no i Gartenraume.
Najlepiej ze wszystkich niezawodnie ma się Louise Odier, chyba w przyszłości znowu ją kupię. The Pilgrim też niczego sobie.
_Martini_ 21:28, 09 kwi 2017

Kasiu, jak zachowują się fiołki po kwitnieniu, czy liście są nadal zielone? I piwonię już masz dużą, ile ma lat? Ja chyba dałam plamę z kłączami, już straciłam nadzieję, że coś z nich będzie.
KasiaWB 21:52, 09 kwi 2017

Marga napisał(a)
Współczuję kretów i nornic Mieszkać to one mogą sobie gdzie chcą, żeby tylko nie zżerały naszych roślin. Mi też na pewno z ich powodu kilka host "wypadło".
Fotki śliczne, wiosna w pełni Kasiu u Ciebie. A bergenie i miodunki....miodzio.

nareszcie wiosna z tego faktu bardzo się cieszę czekam na wybuch zieleni i kolorów Pozdrawiam
KasiaWB 21:55, 09 kwi 2017

an_tre napisał(a)
Imponujące te twoje bergenia

Muszę przyznać, że pierwszy raz są aż takie siedzą w tym miejscu chyba 3-4 lata i raz wiosną zmarzły, że pąki były czarne, miałam same liście, potem obcinałam liście żeby pąki miały więcej słonka, a w tym roku nic specjalnego nie robiłam ) mam same różowe, muszę dokupić inny kolor a może już nie ) mam bardzo dużo roślin, siewek itd. zrobił się niezły galimatias, a ogródek nie rozciągnął się ani ciut ciut )
jolanka 22:01, 09 kwi 2017

Tfu, tfu, na razie nornice i krety chyba u sąsiadow Podcięły mi jeden powojnik ale chyba ruszył.

Kasiu uwielbiam patrzeć na Twoje piekne kwiaty a kolor niebiesko-granatowy to dla mnie balsam
KasiaWB 22:07, 09 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Kasiu, jak zachowują się fiołki po kwitnieniu, czy liście są nadal zielone? I piwonię już masz dużą, ile ma lat? Ja chyba dałam plamę z kłączami, już straciłam nadzieję, że coś z nich będzie.

Hmm... nie pamiętam )) ale zdaje się, że tak, zostają do jesieni zielone tworzą karpy ale również rozłogi, więc z jednej małej sadzonki z czasem będzie więcej, no chyba, że będziesz ograniczać.
Ta piwonia to od mojej Mamy, posadzona chyba w 2011 r. i siedzi tam do dziś. Ale będę przesadzać jak nie w tym to w przyszłym roku. Na piękne kwitnienie trzeba poczekać trochę, nie mniej niż 2-3 lata, tak jak z różami. Zostaw swoje w spokoju zapomnij, a za 2-3 lata zobaczysz sama korzeń nabierze masy i ruszy. Czasami tak jest.
Pozdrawiam