Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród KasiWB - część II

Ogród KasiWB - część II

katel 22:29, 06 kwi 2017

KasiaWB napisał(a)

Usprawiedliwiam Cię ze zrozumieniem ale wiesz, bez kawy się nie obędzie w tym sezonie )
Szkoda gadać z tymi Clematisami.

Kawa musi być - coś wymyślimy
jolanka 22:33, 06 kwi 2017

katel napisał(a)

No, a ja ? W tym roku to mus jak do mamy przyjadę
rozajerycha 22:47, 06 kwi 2017

Nie mam kiedy usiąść ,żeby popisać dłużej wybacz.
Zdjęcia jak zawsze profesjonalne.
Domyślam się ,że dostałaś już tego pozytywnego bzika i szalejesz wokół domu...
Nie byłam na targach no,ale na kawę gdzieś można się spotkać w szerszym gronie bez okazji...?
Pozdrawiam Pracusiu
M.
KasiaWB 23:01, 07 kwi 2017

Marga napisał(a)

Faktycznie w pełni Piękniejsze to już nie mogą chyba być.
U mnie na razie tylko biała ma pączki.

A jak, obok Ciebie w botaniku? Warto juz zajść, nie wiesz?

Trzeba sprawdzić na stronie ogrodu czy już jest otwarty. Dla mnie jednak jest za zimno na takie spacery
KasiaWB 23:01, 07 kwi 2017

katel napisał(a)

uprzejmie donoszę, że zawiadomiłam oficjalnie L. nt. sprawy z Clematisami.
KasiaWB 23:02, 07 kwi 2017

jolanka napisał(a)

No, a ja ? W tym roku to mus jak do mamy przyjadę

No oczywiście, że Ty też mus to mus ))
KasiaWB 23:06, 07 kwi 2017

rozajerycha napisał(a)
Nie mam kiedy usiąść ,żeby popisać dłużej wybacz.
Zdjęcia jak zawsze profesjonalne.
Domyślam się ,że dostałaś już tego pozytywnego bzika i szalejesz wokół domu...
Nie byłam na targach no,ale na kawę gdzieś można się spotkać w szerszym gronie bez okazji...?
Pozdrawiam Pracusiu
M.

No popatrz, to tak jak ja. Pierwszy kwartał był dobijający. Jeszcze nie ma co fotografować, zresztą dużo przesadzam itd. Bzik póki co umiarkowany, bo zimno strasznie. Ręce mi za szybko marzną i długo nie porobię.
Ja też nie byłam na targach, bo nie mogłam, ale mam nadzieję, że uda nam się spotkać w tym sezonie.
Pozdrawiam
Mala_Mi 23:45, 07 kwi 2017

Kwiatki 2017 pooglądałam... i uciekam do spania
KasiaWB 12:07, 09 kwi 2017

Urobiłam się wczoraj po pachy rozruchowa wiosenna gimnastyka ogrodowa Rano było bardzo zimno, ale ciut później wyszło słonko i dało się coś porobić. Robię, robię ale ani za mną ani przede mną ) a przecież mam mały ogródek.
Wykonane:
- wszystkie róże poczyszczone i niestety niemal wszystkie austinki radykalnie ścięte niemal do samego dołu, bo przemarzły jak nigdy dotąd. Gartentraume to samo, a nawet chyba najgorzej. Dużo czasu zeszło mi z porządkowaniem pnących róż, ale mają się najlepiej, chociaż kilka pędów było czarnych.
- kilka bukszpanów też ciachnęłam, żywopłociki i kilka kulek, nie mam siły na wszystkie
- poczyściłam kilka żurawek, ale trzeba niemal wszystkie odmłodzić, bo się spiętrzyły, ale to jak już będzie cieplej
- dużo przesadzałam np. masę siewek wielosiłu, jak ktoś chce wielosił to zapraszam ładna roślinka, mocno się sieje, co może być wadą ale i zaletą
- eM posiał kilka dni temu nową część trawnika i już wschodzi, chociaż w tym momencie jest mikroskopijny

Miskantów jednak nie cięłam jeszcze, a może już czas? Jednego z całą pewnością trzeba wyciągnąć i odmłodzić, bo środek ma pusty. Już mi słabo na myśl o kopaniu jego karpy i dzieleniu chyba siekierą

Z rzeczy stałych - nornice i krety dają czadu, na rabatach mam góry i doliny, w tym momencie cieszę się, że póki co nie mam tam żwirku, bo nic by po nim nie zostało. Owe zwierzaki niestety wyżarły sporo cebulek irysków, za domem nie zakwitł ani jeden obawiam się też o hosty, których miałam bardzo dużo, ale zdaje się, że zostały zdziesiątkowane

W tym sezonie mam nadzieję zrobić porządek w kilku miejscach, ale będzie to wymagało wyciągnięcia niemal wszystkiego, poczyszczenia, podzielenia, przekopania i posadzenia od nowa. Renowacja jednej z pierwszych rabat.

No i może uda mi się posadzić część dalszą żywopłocików bukszpanowych

Pozdrawiam!
KasiaWB 15:38, 09 kwi 2017

Pismo obrazkowe z dnia dzisiejszego

Clematis Maidwell Hall ma pączusie