Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 18:55, 25 sty 2017

katel napisał(a)
U nas ma dziś w nocy być -13 a w donicach które stoją na dworze zaczęły mi krokusy wyłazić

Oj, to mało wiosennie...
kaz742011 19:00, 25 sty 2017

asiak napisał(a)

Oj, to mało wiosennie...

Na Podkarpaciu też wiosny nie widać. Jutro w nocy -15. Nad ranem nawet -16. I gdzie tu do wiosny. Ale może lepiej że zima jest teraz niż np. w kwietniu.
asiak 19:18, 25 sty 2017

Ja też wolę teraz hihihi... w kwietniu, to juz na bank będzie wiosennie
kaz742011 19:29, 25 sty 2017

asiak napisał(a)
Ja też wolę teraz hihihi... w kwietniu, to juz na bank będzie wiosennie

I tego się trzymajmy. W tamtym roku już w lutym kopałam, bo tak mnie nosiło żeby już coś robić. A teraz takie tony śniegu że jak to stopnieje to kajakiem po działce będziemy pływać.
ElzbietaFranka 00:19, 26 sty 2017

Witaj Asiu, jestem chyba z rewizytą. Masz co robić w twoim ogródku ale powolutku i z rozwagą dasz radę. Piękny jest ten chodnik do furtki, ładne połączenie granitu z cegłą. Rozumiem, że do chodnika będzie dołączona rabatka z jakimiś krzaczkami. Pamiętaj, że wszystkie kostki granitowe które łączą się z trawnikiem wkopuj na równo z trawnikiem abyś nie musiała dokaszać.
Nikita 20:23, 27 sty 2017

Asiu, nareszcie do ciebie przydreptałam z rewizytą.
W pierwszych słowach mojego listu....chcę donieść, że idziesz jak burza, zmiany są i (jak widzę będą) niesamowite, śliczny ogród się rodzi. Twoja kula bukszpanowa jest rewelacyjna, mam podobny okaz tylko, że bardziej w wersji Wielkanocnej, bo w formie wieeeelkiego jaja.
Co do twojej rabatki/ścieżki różano-rozplenicowej to pytałaś czy kulami na pniu mogą być miłorzeby. Oczywiście, że mogą, tylko musisz wziąć pod uwagę fakt, że miłorzęb jesienią przebarwi się na żółto (a to już nie zawsze pasuje do założenia kolorystycznego), no i zimą jest bezlistnym krzaczkiem co też nie koniecznie będzie wyglądało korzystnie. W przypadku twojej wymarzonej rabatki/ścieżki ja jednak postawiłaby na iglaka na pniu (zawsze to zimą będzie troszkę zieleni). Do tego róże + rozplenica (np.HAMELN lub FOXTROT)+ lawenda - i będzie ślicznie.

PS. I muszę jeszcze dodać. Sesje fotograficzne rodzinno/ Bożonarodzeniowe - fantastyczne !!!
asiak 20:34, 27 sty 2017

Nikitko, dziękuję za odwiedzinki Będę szukała trzmieliny na pniu, a dla miłorząba planuję inne miejsce Tylko muszę to z Wami skonsultować, co by wiochy nie robić
asiak 20:57, 27 sty 2017

Dziewczyny i chłopaki jak najbardziej
Na niektórych rabatach wiem mniej więcej co sadzić. Jak to wyjdzie to się okaże
Mam jeszcze miejsca na działce, które spędzają mi sen z oczu
Jednym z nich jest właśnie te miejsce przy huśtawce i w sumie wzdłuż całego płotu.
Jest to miejsce bardziej cieniste, bo jak czereśnia wypuści liście, to zacienia. Huśtawka do południa chyba w słoneczku. Iglaka za huśtawką z lewej strony już nie ma, jak będzie trzeba, to tego drugiego też nie będzie
Kochani, może mi coś doradzicie? Co tyle głów, to nie jedna

Może dodam, że mam wolne dwie azalie, 1 różanecznik, trzy róże pnące i 6 zwykłych.
Każda roślina w innym kolorze. Nie chcę na siłę wsadzać tych wolnych roślin. Mogę je wykorzystać, ale nie muszę

Piters 16:23, 28 sty 2017

Cześć! Wpadam z rewizytą. Piękny ogród. Będę obserwować Twój wątek.
asiak 17:02, 28 sty 2017

Piters napisał(a)
Cześć! Wpadam z rewizytą. Piękny ogród. Będę obserwować Twój wątek.

Rozgość się proszę Miło mi