Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

kamila66 20:47, 13 lut 2017

asiak napisał(a)
Dziewczyny, tak się cieszę, że klarują się moje plany związane z działką
Jest to przede wszystkim Wasza zasługa. W tym miejscu, chcę podziękować wszystkim, którzy do mnie zaglądają i Danusi, którą męczę pytaniami na innym wątku i Toszce, której dużo zawdzięczam DZIĘKUJĘ Wam bardzo
Może nie każda rabata będzie zgodna z zasadami ogrodnictwa, ale mam nadzieję,, że moje nasadzenia będą sprawiały mi ogromną radość, i niebawem cieszyć moje oczy Moja działka nie jest i z pewnością nie będzie (zważając na moje umiejętności) ogrodem w jednym stylu. Będzie pewnie na niej wszystkiego po trochu, pewnie nie wszystko będzie do siebie pasowało, ale co tam...
Z grubsza wiem, co, gdzie wsadzę, co nie znaczy, że nie będę Was już prosić o pomoc

Taka naszła mnie refleksja

Asia tutaj wiele osób nadal coś dosadza i przesadza ale dzięki temu, że jest O. to te przenosiny są już bardziej przemyślane niż przed O.
katel 23:24, 13 lut 2017

U nas też śnieg jeszcze nie pozwala działać ale ja dziś 2 kłącza łubinu posadziłam do doniczek ale mam radości z tego grzebania w ziemi
Nowalijka 20:21, 14 lut 2017

Asieńko, moja działkowa koleżaneczko, nabrałaś rozpędu, gratuluję pomysłów i dążenia do celu. Będę bacznie Cię obserwować
asiak 10:53, 16 lut 2017

Kochani, u mnie dzisiaj piękne słoneczko i temperatura na plusie Chyba wiosna tuż, tuż, jakże się cieszę
ogrodula 10:56, 16 lut 2017

U mnie też słonko wychodzą przebiśniegi
Juzia 11:03, 16 lut 2017

Ula a Ty skąd?
Nowalijka 12:17, 16 lut 2017

W gdansku od trzech dni świeci słoneczko ale noce zimne.Mrozi, rano trzeba skrobać samochody.
Toszka 19:11, 16 lut 2017

asiak napisał(a)
(...) Moja działka nie jest i z pewnością nie będzie (zważając na moje umiejętności) ogrodem w jednym stylu. Będzie pewnie na niej wszystkiego po trochu, pewnie nie wszystko będzie do siebie pasowało, ale co tam...

Asiu, cała zabawa w ogrodzie polega na przesadzaniu, nowym planowaniu i zmienianiu Ogród jest do zabawy i miłego spędzania czasu!!!
asiak 19:15, 16 lut 2017

Dziewczynki kochane i chłopaki też

Po drugiej stronie alejki wzdłuż chcę posadzić 3 miłorzęby pienne. Muszę je mieć i wymyśliłam dla nich tutaj miejsce. Kostka granitowa przy bukszpanie do usunięcia.
W oddali po prawej stronie, świerk do usunięcia, wierzba pienna przy świerku do usunięcia i perukowiec pienny (jasnozielony) z lewej strony od tej dużej tui do usunięcia.
I teraz pytanie... Co posadzić razem z miłorzębami na tej rabacie? Ja myślałam, żeby między nimi posadzić berberys Admiration, tylko nie wiem, czy będzie pasował
Żeby bardziej zobrazować... to ta rabata, na której w tej chwili rośnie lawenda

Czy podsadzać czymś kulę bukszpanową?
Przypominam, że roślinek na kiju widocznych na zdjęciu nie będzie, co by za dużo tych piennych nie było
Czy mądre głowy coś mi podpowiedzą
asiak 19:17, 16 lut 2017

Toszka napisał(a)

Asiu, cała zabawa w ogrodzie polega na przesadzaniu, nowym planowaniu i zmienianiu Ogród jest do zabawy i miłego spędzania czasu!!!

Toszko kochana... ale mi niespodziankę zrobiłaś swoimi odwiedzinami
Ogromnie się cieszę