Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 21:28, 14 sie 2016

Kochani, mam jeszcze pytanko, gdzie mogę poczytać o samodzielnym sadzonkowaniu bukszpanów? Będę swojego cięła, więc mogę zrobić sadzonki, może coś mi wyjdzie
gosia_w_ogro... 22:04, 14 sie 2016

ooo ja raz próbowałam swojego bukszpana zaraz po cięciu wsadzić do ziemi z ukorze niaczem, ale niestety poległy. .nie wiem czy to wina psa bo podkopywał czy nie tędy droga..także czekam z niecierpliwością na odpowiedź. ja mam cześć żywopłotu z bukszpana. . ma już ok 10 lat i potrzebuję dosadzić. . może ktoś wie gdzie kupię 1metrowego bukszpana? ?
gosia_w_ogro... 22:04, 14 sie 2016

ooo ja raz próbowałam swojego bukszpana zaraz po cięciu wsadzić do ziemi z ukorze niaczem, ale niestety poległy. .nie wiem czy to wina psa bo podkopywał czy nie tędy droga..także czekam z niecierpliwością na odpowiedź. ja mam cześć żywopłotu z bukszpana. . ma już ok 10 lat i potrzebuję dosadzić. . może ktoś wie gdzie kupię 1metrowego bukszpana? ?
Bogdzia 22:11, 14 sie 2016

asiak napisał(a)
Kochani, mam jeszcze pytanko, gdzie mogę poczytać o samodzielnym sadzonkowaniu bukszpanów? Będę swojego cięła, więc mogę zrobić sadzonki, może coś mi wyjdzie

Nie ma w tym żadnej trudnosci. Uciete gałazki , zanurzyc w ukorzeniaczu i do ziemi i nie zapominac o podlewaniu. Psa nie wpuszczac bo jak wyrwie sadzonkę to juz po niej.Lepiej jesli sadzonka nie jest bardzo rozgałęziona , najszybciej przyjmują sie pojedyncze gałązki o dł ok 15-20cm.Zapomniałam dodac ze lepiej nie sadzic w pełnym słońcu , pólcień najlepszy.
anbu 07:44, 15 sie 2016

Asiu poczytaj TU

asiak 09:54, 15 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

Nie ma w tym żadnej trudnosci. Uciete gałazki , zanurzyc w ukorzeniaczu i do ziemi i nie zapominac o podlewaniu. Psa nie wpuszczac bo jak wyrwie sadzonkę to juz po niej.Lepiej jesli sadzonka nie jest bardzo rozgałęziona , najszybciej przyjmują sie pojedyncze gałązki o dł ok 15-20cm.Zapomniałam dodac ze lepiej nie sadzic w pełnym słońcu , pólcień najlepszy.

Dziękuję bardzo... jutro zakupię ukorzeniacz i spróbuję
asiak 09:54, 15 sie 2016

anbu napisał(a)
Asiu poczytaj TU

Dziękuję Aniu
Marta 00:30, 16 sie 2016

Witam. Przychodzę z rewizytą☺ Bukszpan łatwo się ukorzenia, ja robię bez ukorzeniacza. Musisz dolne listki oberwać i taką gołą gałązkę wsadzić do ziemi( oczywiście u góry trochę listków zostaje ☺) Życzę powodzenia, na pewno się uda
sylwik69 11:01, 16 sie 2016

Potwierdzam,bez ukorzeniacza też się uda,ziemia mieszana z żwirkiem i do półcienia!
anbu 09:13, 17 sie 2016

Asiu a coś Ty tak zamilkła