Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 21:27, 29 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Pięknie masz zagospodarowaną działeczkę, jest gdzie usiąść, poleżeć i popracować. Rabaty cudownie kolorowe cieszą oczy i zmysły. Było dużo pracy, a teraz jest bardzo przyjemny odpoczynek.

Dorotko jeszcze nie doszłam do fazy, żeby odpoczywać na działce Ciągle coś poprawiam, przesadzam, wymyślam Ale chyba już niedługo przestanę, bo ile można?
asiak 21:30, 29 lip 2018

Annak napisał(a)

Aniu jakoś specjalnie nie podlewam. Jak jest bardzo sucho to postawię polewaczkę, jak jestem na działce
Od furtki te większe, to na pewno Silver sceptre, następne mogą być All Gold
Ewa777 09:11, 30 lip 2018

Bardzo ładnie i miło u Ciebie w ogródku Można tu odpoczywać
Już kwitną Ci róże po przerwie?
Moje się znowu ociągają.
asiak 10:49, 30 lip 2018

Ewuś na razie zaczęły Aphrodite i China Girl. Pozostałe jeszcze w pączkach
Annak 17:09, 30 lip 2018

asiak napisał(a)

Aniu jakoś specjalnie nie podlewam. Jak jest bardzo sucho to postawię polewaczkę, jak jestem na działce
Od furtki te większe, to na pewno Silver sceptre, następne mogą być All Gold

dzięki, Asiu
Toszka 10:44, 31 lip 2018

asiak napisał(a)
(...)

Już jej nie mamy. Jeszcze jedna czeka na wycięcie taka sama.
Fotki bez jabłonki nie posiadam, bo deszcz przeszkodził

W zeszłym (chyba) tygodniu Mazan pisał u Nicol o sadach. A ponieważ też mam stare jabłonie to postanowiłam je reanimować wg. jego zaleceń. I w tym roku (na dniach) będziemy podawać drzewom dolistnie fosfor+bor dla wzmocnienia. Na zimę cały obręb systemu korzeniowego dostanie mączki bazaltowej, sodu i dolomitu. Też robimy to z szacunku do starych, wypracowanych jabłoni. Ostatnie 4 lata było etapowe cięcie. Jest niebywała poprawa, aczkolwiek jedno, najstarsze drzewo poddało się w te upały

I pytanie, z czystej babskiej ciekawości
Jak reaguje dalsza rodzina na taką roczną metamorfozę ogrodu?
asiak 12:00, 31 lip 2018

Toszko ja nie będę ich ratować. Po pierwsze nie potrafię, a po drugie brak mi cierpliwości. Wkurzają mnie te jabłonki, ciągle zbieram zgniłe jabłka, które spadają po kolei do ostatniego.
Jeśli chodzi o metamorfozę ogrodu, to wszyscy ( nie tylko rodzina) są w szoku. Co i rusz słyszę od innych działkowców, że działka przepiękna, bez porównania z tym co było Niektórzy nie mogą wyjść z podziwu, że można tak pięknie ją urządzić
W tym miejscu, ogromny buziak dla Ciebie Toszko Mieszkam w niewielkiej miejscowości i nawet od obcych ludzi nieraz słyszę pochwały
Dla mnie i dla męża podoba nam się bardzo, nasz mały "raj" na ziemi. Działeczka jest w miarę zadbana, czyściutko, to potęguje efekt. Żeby nie było, że się przechwalam, to oczywiście moje subiektywne odczucia. Dla mnie jest piękna
alis 08:00, 01 sie 2018

asiak napisał(a)

Piękny, soczysty i energetyczny ogród, w kąciku ławeczkowym zapewne kawusia smakuje wyśmienicie.
09:54, 01 sie 2018
Asiu tylko leżeć, pachnieć i odpoczywać przy kawusi
asiak 10:30, 01 sie 2018

Kiedy ja nie umiem odpoczywać na działce Z każdej rabaty coś mnie woła