Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

anabuko1 10:49, 01 sie 2018

Nie dziwię się ,ze twoją działaczka -ogród zachwyca wszystkich.
No jest naprawdę piękny. Nie tylko dla ciebie.
Taki ułożony dobrze dobrany.Nie to co mnie.
Ale i swój ja bardzo lubię
asiak 11:06, 01 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Nie dziwię się ,ze twoją działaczka -ogród zachwyca wszystkich.
No jest naprawdę piękny. Nie tylko dla ciebie.
Taki ułożony dobrze dobrany.Nie to co mnie.
Ale i swój ja bardzo lubię

Dziękuję Aniu Najważniejsze, żeby cieszył nasze oczy, przecież to my w nich przebywamy, są NASZE
Toszka 11:13, 01 sie 2018

asiak napisał(a)
(...)
Jeśli chodzi o metamorfozę ogrodu, to wszyscy ( nie tylko rodzina) są w szoku. Co i rusz słyszę od innych działkowców, że działka przepiękna, bez porównania z tym co było Niektórzy nie mogą wyjść z podziwu, że można tak pięknie ją urządzić
W tym miejscu, ogromny buziak dla Ciebie Toszko Mieszkam w niewielkiej miejscowości i nawet od obcych ludzi nieraz słyszę pochwały
Dla mnie i dla męża podoba nam się bardzo, nasz mały "raj" na ziemi. Działeczka jest w miarę zadbana, czyściutko, to potęguje efekt. Żeby nie było, że się przechwalam, to oczywiście moje subiektywne odczucia. Dla mnie jest piękna

Nie pytałam abyś mnie buziakowała Bez waszej ciężkiej pracy nie było by tego co jest! Bez dwóch zdań!
zapytałam z czystej ciekawości czy ktoś wasz trud dostrzegł...a tu proszę...takie informacje
To miłe, że ludzie jeszcze potrafią docenić cudzą pracę i pasję Bardzo miłe!
asiak 11:16, 01 sie 2018

Toszka napisał(a)

Nie pytałam abyś mnie buziakowała Bez waszej ciężkiej pracy nie było by tego co jest! Bez dwóch zdań!
zapytałam z czystej ciekawości czy ktoś wasz trud dostrzegł...a tu proszę...takie informacje
To miłe, że ludzie jeszcze potrafią docenić cudzą pracę i pasję Bardzo miłe!

No ale przy okazji mogę buziaka przesłać
Toszko, właśnie ludzie mówią, że ogrom pracy włożony Trochę to prawda
anbu 11:48, 01 sie 2018

Powinnam mieć zakaz wchodzenia do tego wewątku, bo zazdro mnie łapie!

Cudnie Aśka, cudnie!
asiak 12:34, 01 sie 2018

anbu napisał(a)
Powinnam mieć zakaz wchodzenia do tego wewątku, bo zazdro mnie łapie!

Cudnie Aśka, cudnie!

Anulka bardzo Ci dziękuję, ale nie ma czego zazdrościć, u Ciebie też pięknie
Dorota123 12:44, 01 sie 2018

asiak napisał(a)

Dorotko jeszcze nie doszłam do fazy, żeby odpoczywać na działce Ciągle coś poprawiam, przesadzam, wymyślam Ale chyba już niedługo przestanę, bo ile można?
Asiu w ogrodzie zawsze jest jakaś robota, nie ma bezobsługowych ogródków . Fazę urządzania masz już za sobą, ale zawsze pojawia się jakieś chciejstwo, albo coś wypadnie, czasem coś się znudzi, no i trawnik trzeba regularnie kosić, a nie można zapomnieć o podlewaniu. W tym wszystkim trzeba znaleźć czas na cieszenie się urokami ogrodu, na oglądanie zachodów słońca i leżakowanie. Ja dużo odpoczywam, nawet jak mam tyły w ogródku. Choroba nie wybiera, ale bardzo osłabia i niszczy organizm. Na razie daję radę, ale prawie dwa lata już nie pracuję. Mam dużo planów tylko nie nadążam z realizacją.
Ewa777 12:49, 01 sie 2018

Toszka napisał(a)

W zeszłym (chyba) tygodniu Mazan pisał u Nicol o sadach. A ponieważ też mam stare jabłonie to postanowiłam je reanimować wg. jego zaleceń. I w tym roku (na dniach) będziemy podawać drzewom dolistnie fosfor+bor dla wzmocnienia. Na zimę cały obręb systemu korzeniowego dostanie mączki bazaltowej, sodu i dolomitu. Też robimy to z szacunku do starych, wypracowanych jabłoni. Ostatnie 4 lata było etapowe cięcie. Jest niebywała poprawa, aczkolwiek jedno, najstarsze drzewo poddało się w te upały

I pytanie, z czystej babskiej ciekawości
Jak reaguje dalsza rodzina na taką roczną metamorfozę ogrodu?

Toszko, przepraszam, że się wtrącę, ale też czytałam i zapisałam sobie zalecenia Mazana co do drzewek owocowych. Zapisałam sobie, że fosfor i bor podać w pierwszym tygodniu października. Nie wiem, czy nie za wcześnie chcesz użyć tych preparatów.
I pytanie do Ciebie - gdzie kupujesz bor i fosfor? I w jakiej formie?
Ewa777 12:59, 01 sie 2018

Asiu, jak dużo pracy włożyliście w ogród to widać patrząc na zdjęcia, które zrobiliście po kupnie działki i teraz. To ogrom pracy i pielęgnacji. Efekt jest rewelacyjny
Dobry nauczyciel + mądry, pracowity uczeń = przepiękny ogród
asiak 13:03, 01 sie 2018

Ewa777 napisał(a)

Dobry nauczyciel + mądry, pracowity uczeń = przepiękny ogród

No tak