Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 21:47, 10 lip 2018

AngelikaX napisał(a)
Nie ma za co

Hortki i trawy to klasyk przecież, miskanty dodadzą rabacie lekkości

No tak mi się cały czas wydawało
Johanka77 21:49, 10 lip 2018

eee_taam napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1746

tu sa ML i brzozy ...ale chyba tez nie w jednej linii ? a moze i w jeden bo sie wpatruje w fote ..ale

nie ma za duzo gotowców dla ciebie po forum

Dobrze to znam
To była moja inspirka na brzozową
22:01, 10 lip 2018
Johanka77 napisał(a)

Dobrze to znam
To była moja inspirka na brzozową

ale trafiłam ...to dobre sa połaczenia kopiuj i tylko to rozlicz dobrze z oddechem zeby nie przesadzac

bo to tobie ma widok odpowiadać

choć juz słyszałam na własne uszy komentarze panów mężów że dziwne to nasze forum bo jest tylko o przesadzaniu i kazda tylko przesadza albo opowiada co planuje przesadzic
polinka 22:03, 10 lip 2018

Rozplenice, które są bardzo podobne z liścia do Hameln to Little Bunny, która dorasta max do 50 cm i jest karłową odmianą rozplenicy. Możliwe, że to ja masz?

Rozplenice w początkowej fazie wzrostu bardzo łatwo pomylić i dlatego tak dużo jest pomyłek. Wszystko zależy od producenta i oznakowania w szkółce.

Asiu moje graby, które sadziłam w tym roku, w kwietniu podkrzesałam i przycięłam w celu zagęszczenia od razu po posadzeniu. Myślę, że spokojnie możesz swoje ciąć

Johanka77 22:11, 10 lip 2018

eee_taam napisał(a)

ale trafiłam ...to dobre sa połaczenia kopiuj i tylko to rozlicz dobrze z oddechem zeby nie przesadzac

bo to tobie ma widok odpowiadać

choć juz słyszałam na własne uszy komentarze panów mężów że dziwne to nasze forum bo jest tylko o przesadzaniu i kazda tylko przesadza albo opowiada co planuje przesadzic

Rabata już jest
U mnie variegata.
Johanka77 22:15, 10 lip 2018

polinka napisał(a)
Rozplenice, które są bardzo podobne z liścia do Hameln to Little Bunny, która dorasta max do 50 cm i jest karłową odmianą rozplenicy. Możliwe, że to ja masz?

Rozplenice w początkowej fazie wzrostu bardzo łatwo pomylić i dlatego tak dużo jest pomyłek. Wszystko zależy od producenta i oznakowania w szkółce.

Asiu moje graby, które sadziłam w tym roku, w kwietniu podkrzesałam i przycięłam w celu zagęszczenia od razu po posadzeniu. Myślę, że spokojnie możesz swoje ciąć

Dzięki Polinko!
No tę rozplenicę będę obserwować.

A widziałaś? Hammeln już mi kwitnie
Pawlus 22:30, 10 lip 2018

Co do rozstawy roślin nie doradzę bo sam gęsto sadzę, po prostu co 2,3 lata trzeba coś przesadzić
Johanka77 22:31, 10 lip 2018

Pawlus napisał(a)
Co do rozstawy roślin nie doradzę bo sam gęsto sadzę, po prostu co 2,3 lata trzeba coś przesadzić

Johanka77 22:33, 10 lip 2018

sylwik69 napisał(a)

Jest taki Pan Trawka,ma wszystkie trawki jakie zamarzysz trawki.pl

Znam
mrokasia 22:37, 10 lip 2018

O gęstości sadzenia była już niejedna dyskusja .
Sadzisz rzadko, czekasz 2-3 lata aż wszystko osiągnie docelowe wymiary a w międzyczasie patrzysz na puste miejsca. Po 3 latach przez rok-dwa jest ok a potem i tak musisz przesadzać, dzielić, wysadzać bo rośliny rosną dalej, wymagają podziału itd.
Sadzisz gęsto, po roku masz efekt, po 2-3 latach musisz przesadzać.
Ja osobiście wolę drugi wariant .