Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

amatorodniczka 13:19, 11 mar 2020

Dziękuję Magda
eVka 14:37, 11 mar 2020

Co tu sie dzieję??!! Zrywanie darni się zapowiada, stipowisko (zaje..y pomysł), cud miód
Piękne brateczki i przycięte rabatki!

Czytam, że trawnik juz nawiozłaś, a wertykulowałaś już? Myślałam, że dopiero po wertykulacji trzeba sypnąć nawóz. Hmm
polinka 18:14, 11 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
Tylko ze względu na cień
Generalnie ja mam Beni Kaze i jestem z niej bardzo zadowolona. Ale nie wiem, jak się w cieniu spisze. Tu jest słońce dopiero po południu.

Spróbowałabym dać tam zieloną Coś mi się gryzie ten żółty tutaj...ale to Ty tu rządzisz
polinka 18:15, 11 mar 2020

Magda70 napisał(a)

Asia, To chyba nie chodzi o różne szkoły a raczej o lata praktyki. Ja na początku też cięłam. Sadzonki były male, miałam ich mniej itp. Ale z biegiem czasu carexy były coraz większe i cięcie dłuższe A ja starsza i wygodniejsza
Bo szkoła to mówi, że carexy są zimozielone i wcale nie powinno się ich ciąć

Buziaki wiosenne Babo!

Madzia Arbuzowa a zostawiłaś kiedyś niecięte carexy na następny cały sezon?
Johanka77 22:19, 11 mar 2020

polinka napisał(a)

Madzia Arbuzowa a zostawiłaś kiedyś niecięte carexy na następny cały sezon?

Ja zostawiłam i potwierdzam...
Są do dooooooopyyyy
Johanka77 22:22, 11 mar 2020

makadamia napisał(a)
Cześć Asiu,
Jak mi się podoba ten porządek u Ciebie! U siebie nijak nie mogę takiego osiągnąć

Cieszę się, że dojrzałaś do powiększenia buksowej - pamiętam, że była o tym rozmowa w zeszłym roku

A skoro mowa o powiększaniu... Wiesz, że byłabym chora jakbym nic nie namieszała...

Teraz, swoim zwyczajem, i tak pewnie zrobisz po swojemu

Ale jak już dojrzejesz do powiększenia tej rabaty, to bym proponowała coś takiego

Kocham Cię Asia! A Ty mnie dobrze znasz

Próbowaliśmy też tej szerszej opcji, ale z perspektywy wąskiego pasa za domem nie leży nam to kompletnie.

A rośliny wiadomo
Johanka77 22:24, 11 mar 2020

Magda70 napisał(a)

Asia, To chyba nie chodzi o różne szkoły a raczej o lata praktyki. Ja na początku też cięłam. Sadzonki były male, miałam ich mniej itp. Ale z biegiem czasu carexy były coraz większe i cięcie dłuższe A ja starsza i wygodniejsza
Bo szkoła to mówi, że carexy są zimozielone i wcale nie powinno się ich ciąć

Buziaki wiosenne Babo!

Cmokam
Johanka77 22:42, 11 mar 2020

amatorodniczka napisał(a)
Dziewczyny a na ile cm tniecie carexy? Bo to będzie moje pierwsze cięcie carexów

U mnie tak
Jakieś 5-7

Johanka77 22:43, 11 mar 2020

effka napisał(a)
Co tu sie dzieję??!! Zrywanie darni się zapowiada, stipowisko (zaje..y pomysł), cud miód
Piękne brateczki i przycięte rabatki!

Czytam, że trawnik juz nawiozłaś, a wertykulowałaś już? Myślałam, że dopiero po wertykulacji trzeba sypnąć nawóz. Hmm

No będzie się działo
Na razie szukamy zdzieracza darni.

Trawnik nawieziony, ale nic jeszcze nie wertykulowaliśmy.
Mąż tylko (albo aż ) kanciki cyknął
galgAsia 08:45, 12 mar 2020

Ja też carexy tnę Zresztą, już teraz widać, że liście zaczynają żółknąć i zasychać, pomimo deszczu. Ciąć bez litości