Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 20:37, 14 kwi 2017

rozetka napisał(a)
Witam, co masz za donice na werandzie i gdzie kupiłaś, bo znalazłam takie na internecie,z betonu robione,różne rozmiary, ale nie wiem czy wytrzymałe na zewnątrz.

Hej! One nie są z betonu. Kupiłam w Leroy, są z jakiegoś konglomeratu. Lżejsze od betonu.
Johanka77 20:41, 14 kwi 2017

Dziś było słońce, deszcz, grad i inne kwietniowe zawirowania.
Więc jak na Wielki Piątek przystało dzień spędziłyśmy z Córcią w kuchni

Alleluja!

bold text
chagall 22:21, 14 kwi 2017

Zdrowych, radosnych i smacznych Świąt Asiu
Madzenka 21:26, 15 kwi 2017

Płyty w trawniku aż świecą, świetny efekt ! Zdecydowanie jestem za katami prostymi

O brzozy sie nie boj, jesli to dooorenbosy to startują pózno. U mnie stare okazy dopiero puściły listki a zwykle robia to pod końeic kwietnia. Nie licze ze opady deszczu wystarcza za podlewanie, wlewaj im wiaderko wody raz w tygodniu, u mnie przez pół roku sie ukorzeniały i w kazdy wietrzny dzien i słoneczny wygladały jakby zwiędły

Jakbyś miała o nei pytania wpadaj do mnie, bo mam tyły na forum w ostatnim czasie
Johanka77 23:45, 15 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Płyty w trawniku aż świecą, świetny efekt ! Zdecydowanie jestem za katami prostymi

O brzozy sie nie boj, jesli to dooorenbosy to startują pózno. U mnie stare okazy dopiero puściły listki a zwykle robia to pod końeic kwietnia. Nie licze ze opady deszczu wystarcza za podlewanie, wlewaj im wiaderko wody raz w tygodniu, u mnie przez pół roku sie ukorzeniały i w kazdy wietrzny dzien i słoneczny wygladały jakby zwiędły

Jakbyś miała o nei pytania wpadaj do mnie, bo mam tyły na forum w ostatnim czasie

Dziękuję Madżen za wszelkie uwagi. Tak, kąt prosty wygrał, choć nie wszędzie można to uzyskać. Ale i tak mi się podoba. Małżon nawet dziś układał

Brzozy poleję
Gruszka_na_w... 16:55, 16 kwi 2017

Uwielbiam bratki- cieszę się, że i u Ciebie zagościły. Dobrze wyglądają trzcinniki i kocimiętka na podokiennej.
Delikatnie sugeruję konieczność wykopania wydmuchrzycy z rabaty z tujami. Za kilka miesięcy będziesz miała z tym problem i jej nieregularne rozłażenie w tym miejscu będzie Cię denerwować. Ona dobrze wygląda na rabatach naturalistycznych, swobodnych. Tam pasowałyby jakieś regularne kępki.
Smacznego jajca!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 14:57, 17 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam bratki- cieszę się, że i u Ciebie zagościły. Dobrze wyglądają trzcinniki i kocimiętka na podokiennej.
Delikatnie sugeruję konieczność wykopania wydmuchrzycy z rabaty z tujami. Za kilka miesięcy będziesz miała z tym problem i jej nieregularne rozłażenie w tym miejscu będzie Cię denerwować. Ona dobrze wygląda na rabatach naturalistycznych, swobodnych. Tam pasowałyby jakieś regularne kępki.
Smacznego jajca!

Jem te jajca i jem i już mi boczkiem wychodzą Dosłownie...

Kocimięta rozrosła się obłędnie! Tylko koty mają ją w nosie
Trzcinniki rosną fajnie, za to rozplenica japońska jakaś biedna na tej skarpie... Mam nadzieję, że te zapowiadane przymrozki jej nie wykończą. Póki co, jeszcze do nas nie dotarły...

Ta mozga rzeczywiście dość nieregularna. Zastanwiam się, czy nie zamknąć jej w jakiś ramach.
Johanka77 15:52, 17 kwi 2017

Święta, święta i po świętach...
A to zmęczone wspomnienie Wielkiego Piątku. W zasadzie nie wiem, czy bardziej zmęczona byłam tamtego wieczoru, czy jestem dziś po tym wielkim żarciu

Johanka77 15:56, 17 kwi 2017

Lubię sobie czasem pochodzić po polu sąsiada i popatrzeć na swój dom z perspektywy. No i na ten ogród bez ram
Madzenka 16:17, 17 kwi 2017

Fajne widoki ma ten Twój sąsiad

Mózgi tak łatwo się nie pozbędziesz, będziesz ją przez kilka sezonow wyrywać.... Strasznei sie rozlazi rozlogami