Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Johanka77 15:04, 27 mar 2021

sarenka napisał(a)
Oo dobrze wiedzieć
Mam plan odwiedzić ogrodniczy bo che jeszcze mikro jaskiń kupić

Mikro jaskiń? Co to?
Gruszka_na_w... 16:22, 27 mar 2021

Cieszę się, że ze zdrowiem lepiej.
Te posadzone gaury zabezpiecz tymczasowo czymś od góry. Je się tnie wyjątkowo późno,bo bywają kapryśne jeśli chodzi o zimowanie, a zapowiadają za tydzień przymrozki.
Jeśli będziesz miała w planach kolejne gaurowe nasadzenia, to zaczekaj do maja-czerwca. W marketach można wtedy kupić dorodne sadzonki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 16:30, 27 mar 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Cieszę się, że ze zdrowiem lepiej.
Te posadzone gaury zabezpiecz tymczasowo czymś od góry. Je się tnie wyjątkowo późno,bo bywają kapryśne jeśli chodzi o zimowanie, a zapowiadają za tydzień przymrozki.
Jeśli będziesz miała w planach kolejne gaurowe nasadzenia, to zaczekaj do maja-czerwca. W marketach można wtedy kupić dorodne sadzonki.

O widzisz! Dzięki za rady
A ja się rzuciłam jak dzik na trufle, bo myślałam, że trzeba się śpieszyć
Anda 18:56, 27 mar 2021

Bardzo ładne tęgosze Ten ogród też pamiętam, fantastyczny.

Co do Gaury to nawet mojej nie jestem pewna. Trzeba jeszcze trochę poczekać i albo się obudzi, albo nie

U mnie duże kępy stip po zimie wymarzły, a te małe dały radę. Nie wiem, o co w tym chodzi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 19:00, 27 mar 2021

Anda napisał(a)
Bardzo ładne tęgosze Ten ogród też pamiętam, fantastyczny.

Co do Gaury to nawet mojej nie jestem pewna. Trzeba jeszcze trochę poczekać i albo się obudzi, albo nie

U mnie duże kępy stip po zimie wymarzły, a te małe dały radę. Nie wiem, o co w tym chodzi

Wiesz u mnie też większość stip dość sucha.
Zobaczymy.

Jutro jak będzie ładnie obfocę śmiałki - co z nich wyskubałam

Gaurę posadzę, tylko muszę wylosować, które śmiałki wylatują.
Niestety nie w takiej kolejności padły, w jakiej by mi pasowało

Tęgosze przyciąć po posadzeniu czy nie trzeba?
Anda 19:08, 27 mar 2021

Tęgosze w donicach, nic nie przycinaj. One stały na zewnątrz? Bo jeśli nie, to jeszcze za wcześnie na sadzenie. Nie są zahartowane i każdy przymrozek może je załatwić.
W ogóle to ich się nie przycina,tylko urywa stare, całkiem brązowe liście.
One tolerują mrozy, krótkotrwałe do -15 stopni.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia73 19:10, 27 mar 2021

Pooglądałam ice dance pięknie ciachnięte, chyba odgapię Twój sposób i przejadę kosiarką, mam ogromne kępy i całą masę sadzonek, stipy też klęska urodzaju

Ps. Zdrowia życzę
greg66 19:11, 27 mar 2021

Gaury są ekstra, mam parę u siebie a w tym roku już mam miejsce na kolejne
Johanka77 19:35, 27 mar 2021

Anda napisał(a)
Tęgosze w donicach, nic nie przycinaj. One stały na zewnątrz? Bo jeśli nie, to jeszcze za wcześnie na sadzenie. Nie są zahartowane i każdy przymrozek może je załatwić.
W ogóle to ich się nie przycina,tylko urywa stare, całkiem brązowe liście.
One tolerują mrozy, krótkotrwałe do -15 stopni.

Tak stały na zewnątrz w markecie.
Mam taki plan że wszystkie 3 wsadzę do jednej donicy.
Johanka77 19:36, 27 mar 2021

Kasia73 napisał(a)
Pooglądałam ice dance pięknie ciachnięte, chyba odgapię Twój sposób i przejadę kosiarką, mam ogromne kępy i całą masę sadzonek, stipy też klęska urodzaju

Ps. Zdrowia życzę

Wiesz Kasia, polecę tę metodę jak odbiją
Na razie dość słomiane są…

Stip zazdroszczę!