Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród w remoncie

Margerytka40 22:50, 17 cze 2020

inka74 napisał(a)
Różanka bardzo fajne ma połączenie kolorów - to ta, co na jesieni robiłaś? Extra wyszło. Derenie wymiatają. Piękne są. I tak jak dziewczyny pomyślałam, że zdjęcia z jakiegoś parku wrzuciłaś a to twoje rabaty. Wow, jestem pod ogromnym wrażeniem jak to wszystko świetnie i spójnie wygląda.

Tak to ta różanka z jesieni. Jeszcze tam upycham to i owo. Właśnie doszły krwawniki Paprika . Muszę jeszcze wymienić te najbardziej pomarańczowe róże na jakieś szlachetniejsze bo te tylko na próbę koloru wsadzone, jakieś zwyklaki nn.
Rondo z dereniami cieszy mnie bardzo, najbardziej dlatego, że udało się wkomponowanać tego wielkiego derenia, ha, teraz są trzy
Iwonka 23:04, 17 cze 2020

Margerytka40 napisał(a)

Ten niebieski to Rozanne. Orkney faktycznie listeczki ma takie trochę w brąz wpadające. Trudno określić ten kolor. Tak to ten z prawej strony. Kwiaty drobniutkie i nie są jakieś spektakularne, raczej z bliska trzeba je podziwiać ale kolor liści z daleka tworzy plamę. Mam go drugi sezon i fajne kępki już zbudował i kwitnie długo. Też myślę gdzie by go jeszcze dodać

Zapisuję zatem oba bodziszki do listy chciejstw ten orkney ma potencjał. Coraz bardziej lubię takie rośliny, które w masie dają fajne plamy. Ładnie ci się rozrosły.

Przypomniałam sobie, że Bożenka z Hortensjady ma wrzucić relację cięcia swojego derenia po przekwitnięciu. Od zeszłego roku mam 4 i też jestem ciekawa, jak z nimi postępować.
Margerytka40 23:21, 17 cze 2020

Iwonka napisał(a)

Zapisuję zatem oba bodziszki do listy chciejstw ten orkney ma potencjał. Coraz bardziej lubię takie rośliny, które w masie dają fajne plamy. Ładnie ci się rozrosły.

Przypomniałam sobie, że Bożenka z Hortensjady ma wrzucić relację cięcia swojego derenia po przekwitnięciu. Od zeszłego roku mam 4 i też jestem ciekawa, jak z nimi postępować.

Oj to muszę pilnować. Jak coś daj znać, że jest relacja bo ja czasem nie nadążam
Kasya 06:07, 18 cze 2020

Margerytka40 napisał(a)

Ten niebieski to Rozanne. Orkney faktycznie listeczki ma takie trochę w brąz wpadające. Trudno określić ten kolor. Tak to ten z prawej strony. Kwiaty drobniutkie i nie są jakieś spektakularne, raczej z bliska trzeba je podziwiać ale kolor liści z daleka tworzy plamę. Mam go drugi sezon i fajne kępki już zbudował i kwitnie długo. Też myślę gdzie by go jeszcze dodać

A rozane kwitnie długo ? Trzyma się prosto ?
KasiaBawaria 07:47, 18 cze 2020

Smialki ci juz kwitna?? w szoku jestem pieknie im z irysami.
Margerytka40 08:04, 18 cze 2020

Kasya napisał(a)

A rozane kwitnie długo ? Trzyma się prosto ?

Kwitną od teraz aż ich mróz nie zetnie, cały czas jednakowo bez przerwy ale na pewno nie trzymają się prosto. Czasem nawet trochę takie płożące się robią. Czasem wycinam jakiś pęd jak mnie wnerwia. Na pewno jest to u mnie najdłużej kwitnąca roślina
Margerytka40 08:05, 18 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Smialki ci juz kwitna?? w szoku jestem pieknie im z irysami.

W ubiegłym sezonie chyba nawet wcześniej zaczynały
AniazUroczyska 14:04, 18 cze 2020

Aggaa napisał(a)

Hej dziewczyny, moje jezowki tez zwijaja listki i czasami mrowki tam chodza. Co to moze byc? Mszyca? Nie bardzi widze tam mszysce...

O kurczki, pobiegłam się przyjrzeć jeżówkom i okazuje się ,że też mam mrówki i mszyce brrr.
Czym pryskacie?
Kawa 14:20, 18 cze 2020

czekam na twoją śmiałkową chmurę!
Margerytka40 14:33, 18 cze 2020

AniazUroczyska napisał(a)

O kurczki, pobiegłam się przyjrzeć jeżówkom i okazuje się ,że też mam mrówki i mszyce brrr.
Czym pryskacie?

Przyłączę się do pytania, nie chciałabym ostrej chemii.