Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

April 08:45, 25 kwi 2021

Fajna ta mukdenia, masz zdjęcia z sezonu? napiszesz o niej coś więcej.
Ja ostatnio ześwirowałam na punkcie grujeczników. Mam już trzy sztuki ale już wiem że jeszcze co najmniej trzy dokupię
rozark 08:50, 25 kwi 2021

Margerytka40 napisał(a)

Renia nie pamiętam jaką Ci dawałam, chyba variegatę co? U mnie żyje. Musisz przyjechać to dam Ci jeszcze

Dlaczego ona mogła nie przeżyć? hmm, przecież pod śniegiem była, za mokro? miała podsypany piasek i korę
Dzięki, mam nadzieje, że się spotkamy wkrótce, może gdzieś wyskoczymy?
Anna_I 11:01, 25 kwi 2021

Margerytka40 napisał(a)

Może spróbuj i tu i tu. Rośliny czasem zaskakują. Niby zalecane dla h. jest słońce. Ona bezproblemowo znosi przesadzanie, dzielenie. Można eksperymentować

No to spróbuję Zobaczymy gdzie jej będzie najlepiej, skoro jeszcze bez problemu będzie można ją przesadzać, to nie mam co się zastanawiać
Margerytka40 13:33, 25 kwi 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Podobny do mojego:0 Ma duże czy malutkie listki docelowo? Mój ma malutkie

Listki ma raczej drobne. Ogólnie jest ładny i szybko rośnie tylko z jesiennym wybarwieniem licho
Roocika 14:06, 25 kwi 2021

To świecenie grujecznika super, u mnie też ma zachodnie słońce i tak wygląda.
Margerytka40 14:15, 25 kwi 2021

mrokasia napisał(a)
Mój grujecznik wygląda podobnie, też tak ładnie świeci i też jest marki grujecznik. Ciekawe co z niego wyrośnie .

jolanka napisał(a)

Grujecznik?

Margerytka40 14:23, 25 kwi 2021

April napisał(a)
Fajna ta mukdenia, masz zdjęcia z sezonu? napiszesz o niej coś więcej.
Ja ostatnio ześwirowałam na punkcie grujeczników. Mam już trzy sztuki ale już wiem że jeszcze co najmniej trzy dokupię

No właśnie nie mam. Pewnie dlatego, że jest taka sobie. Ma złą miejscówkę, za sucho i zawsze końcówki liści ma pousychane. Zrobię rabatę w bardziej mokrym miejscu to ją przesadzę.
Też mam słabość do grujecznik ów. Jesienią kupiłam małego Raspberry i kombinuję gdzie go posadzić (na razie w przechowalniku wylądował). Ty masz leśny ogród więc grujeczniki pasują
Margerytka40 14:29, 25 kwi 2021

rozark napisał(a)

Dlaczego ona mogła nie przeżyć? hmm, przecież pod śniegiem była, za mokro? miała podsypany piasek i korę
Dzięki, mam nadzieje, że się spotkamy wkrótce, może gdzieś wyskoczymy?

Hmmm... nie wiem Reniu, nigdy mi żadna po zimie nie padła. Też nie mam lekkiej gleby i akurat dla niej nie starałam się zbytnio z przygotowaniem miejscówki. Nic to, weźmiesz sobie następną.
Bardzo chętnie, jak tylko będziesz mieć ochotę możemy się gdzieś wybrać
Margerytka40 14:30, 25 kwi 2021

Anna_I napisał(a)

No to spróbuję Zobaczymy gdzie jej będzie najlepiej, skoro jeszcze bez problemu będzie można ją przesadzać, to nie mam co się zastanawiać

Nie ma to jak sprawdzić samemu
Margerytka40 14:33, 25 kwi 2021

Roocika napisał(a)
To świecenie grujecznika super, u mnie też ma zachodnie słońce i tak wygląda.

Tegoroczna zimna wiosna spowodowała, że bardzo długo utrzymuje się ten stan świecenia. Normalnie to bardzo szybko mija. Jedyny plus z tej nie ciekawej aury