Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 22:50, 30 mar 2017

Nikita napisał(a)
Asia,przechowalnik mega. Brawo Ty ! Brawo twój M !
W moim ogrodzie też powinno być takie przedszkole dla roślin...ale nie ma.

Woodwardii posadź do ziemi i pamiętaj o podlewaniu to na pewno dadzą radę. Tylko one bardzo wolno rosną. Ale jak już urosną to będziesz miała śliczne zielone kule.

Strasznie mi to przedszkole ułatwi robotę bo nie miałam do tej pory takiego miejsca a roślinki,które nie wiedziałam gdzie wsadzić musiały czekac porozwalane to tu to tam i taki ogólny galimatias.
Bardzo liczę na te kulki,mam już dwie albo nawet chyba trzy te Woodwardii i bardzo mi się podobają,tylo nigdy ich nie przycinałam a chyba byłyby ładniejsze.

Tu widać dwie,wiekowe już są

Margerytka40 00:40, 31 mar 2017

Myślę aktualnie nad ścieżką na tej rabacie przy altanie. Żeby zacząć coś tam robić muszę ją wyznaczyć i dobrze byłoby też zbudować tę ścieżkę a później zająć się sadzeniem .

Co by tam pasowało? Mam sporo otoczaków więc może kamienna? Choć przyznam się że jakoś przestało mnie ciągnąć do kamieni . Mam też trochę bali dębowych i płyt chodnikowych ale tego wszystkiego będzie za mało żeby zrobić też i inne ścieżki.

Znalazłam kilka inspiracji które podobają mi się w miarę choć żadna nie skradła mojego serca.

1
2
3
4

Chyba ta ostatnia jest mi najbliższa.

Jeszcze raz plan

anbu 07:26, 31 mar 2017

Suuuper przechowalnik
AngelikaX 08:39, 31 mar 2017

A jakie szerokie będą te ścieżki? Wg mnie najlepiej pasowałoby wysypać żwirek jasny (nie biały) i tyle - jest ich aż 3 i moim zdaniem jak dasz coś "wyrazistego" na nie to z mnogością roślin na rabatach zrobi się misz masz ale to tylko moje zdanie
Margerytka40 09:29, 31 mar 2017

Chyba masz rację Andżelika,ha ha a mnie to wydawało się za proste. Czasem lepiej nie kombinować zbyt mocno. Jakiś jasno szary chyba,czy kremowy?
Margerytka40 12:28, 31 mar 2017

Przeglądam rodzaje grysów i zgłupiałam całkowicie,wybór ogromny.
Czy pod ten grys wysypywać jeszcze jedną warstwę z grubszego tłucznia?. Nigdy nie miałam z takimi pracami do czynienia i mam zerowe pojęcie.
Z tego co czytałam to najpierw 10cm tłucznia a na to dopiero 5cm żwiru,dobrze ubić. No i chyba obrzeże trzeba było by jakieś zrobić. Dobrze myślę?
Margerytka40 12:36, 31 mar 2017

Muszę szybko ustalić co i jak z tą ścieżką bo w przyszłym tygodniu chcę to może zrobić,no może pod koniec przyszłego tygodnia
Kawa 12:45, 31 mar 2017

Asia ta druga ściezka to out - gitary można sobie na takiej połamać
ostatnia z tych wszystkich najfajniejsza

ja to w ogóle jakoś za żwirami nie przepadam
Margerytka40 12:53, 31 mar 2017

Kami ja też niby nie ale chyba tu akurat aż tak bardzo mi nie przeszkadza. Jeszcze tylko jakieś łamane płyty przychodzą mi do głowy
Margerytka40 12:59, 31 mar 2017

Huraaaaa,mam pierwsze tulipanki