Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 08:23, 10 kwi 2012

A tak wygladają moje białe pelargonie z nasion. Zakwitną mi chyba jesienią

ell 08:27, 10 kwi 2012

świetnie wyglądają. Ja pierwszy raz posiałam dalie - ciekawe co z nich wyrośnie.
Celina 10:38, 10 kwi 2012

ja ktoś mówi z nasion, to tym bardziej podziwiam!!to wymaga ogromnej cierpliwości ,!!
justi 11:33, 10 kwi 2012

To zależy, niektóre rosną dość szybko. Najdłużej to jak ma cos wyrosnąć z drobniutkich nasionek jak pyłek. Ale satysfakcja jest jak się uda.
Martek 11:49, 10 kwi 2012

Cześć Justyna na siewki mam tylko jedną myśl w głowie "Tyle razy obiecywałam sobie już nic w tym sezonie nie zrobię w tym kierunku!!!" I narzekam,bo okres przedświąteczny,święta nie sprzyjają bieganiu co 10 min do sadzonek
U mnie lobelia pisałam wypadła,zostały pojedyncze cosie ,które też się wczoraj wykruszyły "maratończyki"))Od 4-go marca to chyba sukces?))))))))))
Inne rośliny również mi wypadają ,ale cóż trochę i mojej w tym winy musiałam się nie przejmować kaprysami pogody i warunkami na werandzie nocą ...
kaisog1 12:37, 10 kwi 2012

Justi wrzucę Ci dla porównania moje z 14-04-2011. W tym czasie były już hartowane na dworze...

Jak obejrzysz daj znac to wykasuję

Peargonie kwitły mi pierwszymi kwiatami juz w czerwcu Ale te najobfitsze kwitnienie miały we wrześniu
justi 14:29, 10 kwi 2012

Marta ja też tak sobie mówie zawsze ale i tak mam postęp, bo dużo mniej niż kiedyś.

Gosiu nie musisz wykasowywać, będę sobie porównywać A Twoje też z nasion?
bogumila 14:36, 10 kwi 2012

Po raz pierwszy widzę pelargonie z nasion...dorodne i zdrowe,nigdy tak nie robiłam,zawsze sadzonkuję.
justi 14:36, 10 kwi 2012

Byłam zrobić obchód trochę zdjęć jest, ale nic specjalnego, muszę się zabrać za porządkowanie.
Magnolia mi podmarzła dziś w nocy

bez ma już duże pąki

szafirki w rzędzie

pojedyńcze krokusiki, jak widać nie wszystkie kwitną
grupa_trzyma... 14:38, 10 kwi 2012

justi napisał(a)
A tak wygladają moje białe pelargonie z nasion. Zakwitną mi chyba jesienią

Robią wrażenie! Justi, gdzie je trzymasz - na parapecie czy w szklarni. Pytam, bo moje siewki np. warzyw bardzo "wybiegają" robią się takie rachityczne przez to. Z tego właśnie względu nigdy nie robiłam sama sadzonek pelargonii. Korci mnie bardzo, bo: a) lubię sama robić rozsady, b) mam duży dom i potrzebuję co roku wielu pelargonii, aby go ozdobić, c) z tego samego powodu co pkt b.co roku przeżywam katastrofę finansową w sklepie ogrodniczym. Proszę o krótki kurs wysiewania pelargonii. A w nasiona gdzie się zaopatrujesz?