Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 11:27, 25 maj 2012

Martek zdjęcie trochę z daleka, bo nie miałam gdzie aparatu położyć i tak jakoś mi wyszło.
Moze na pierwszy rzut oka mylące, ale to ja
Rh już delikatnie przekwita.
justi 11:28, 25 maj 2012

Miro jeszcze podusi mi brakuje, chciałam w kolorze parasolki, albo domu, ale nie było takiego ecru. Może gdzieś się uda dostać, jak nie to może da się uszyć. Aby pogoda dopisała to poleżakuje
justi 11:31, 25 maj 2012

a na balkoniku wsadziłam białe/surfinie petunie z lobelią, nawet jej nie widać jeszcze

poza tym kwitną jeszcze ostatnie 4 tulipany, dwie odmiany ale bardzo podobne, na etykiecie były granatowe, w rzeczywistości taki fiolecik

jotka 11:37, 25 maj 2012

Piękna z Was para - Rh i Ty

A o lobelie się nie martw - posiedzi cichutko, nabierze sił a potem pięknie ruszy Tak mam u siebie co roku
Linka 11:41, 25 maj 2012

Hej Justi, wilczomlecz pasuje do pelargoni, ja też tak chciałam zrobić ale białej nie dostałam, ..czy ta Twoja tez taka lekko rózowa środkiem?

Jaką wystawę mają petunie u Ciebie? ......ja mam południową i te najdrobniejsze nie bardzo radzą sobie, mimo ciągłego podlewania klapnięte, nie wiem może za małe donice mają..........
justi 11:57, 25 maj 2012

jotka napisał(a)
Piękna z Was para - Rh i Ty

A o lobelie się nie martw - posiedzi cichutko, nabierze sił a potem pięknie ruszy Tak mam u siebie co roku

Dziękuję bardzo, aż się rumienie jak rh
Mam nadzieję, że te lobelie ruszą i będzie burza kwiatów. To chyba przez tą pogodę raz zimno raz ciepło, szok termiczny mają.
justi 11:59, 25 maj 2012

Linka tak moja też lekko różowa, ale mi się to podoba A te petunie w skrzyneczkach maja wystawę południowo-zachodnią. Tą odmianę białą odmianę mam pierwszy raz więc nie wiem jak się będzie zachowywać w tym miejscu.
Linka 12:33, 25 maj 2012

Wróciłam ogladać donice .......... jak chcesz olejować tzn będzisz czyścić drewno i dopiero olej tak rozumiem? Powiem, że zielona jestem w temacie olejowania już malowanych rzeczy.
Donice olejowane bedą jak najbardziej pasować, chociaż koszyczek jakby bielony też już masz więc mogą i takie być ...ale Ci podpowiedziałam ........
U mnie białe petunie w bielonych donicach wyglądają ciekawie , tak delikatnie wyszło i lekko.
Mebelki super po oleju, zresztą leżak też dla mnie super do tego kompletu pasuje, oj bedzie leniuchowanie
A jak prace nad stolikiem?
Martek 17:39, 25 maj 2012

Ładne kompozycje Justi wykonałaś ja się tak nie wysilę ))))))))
Agacia 19:03, 25 maj 2012

Justi, super, ja też mam chrapkę na taki leżaczek, szczerze mówiąc żałuję, że nie kupiłam w ostatni weekend, jak miałam okazję. Jutro pędzę do sklepu i liczę na to, że jeszcze będą Jednak to lepsze niż tradycyjny leżak, można się wyłożyć z każdej strony Rh miodzio, tulipany intrygujące, a donice mają swój klimat - potraktuj olejem, który wydobędzie 'smaczki'