Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Pszczelarnia 23:01, 24 sty 2017

Margarete napisał(a)

Mądrze napisane Gruszko..."wszystko co karmi duszę"

i syci ciało. To jest właśnie ogrodnictwo dla mnie.

TAk mi się jakoś skojarzyło. Dobranoc.
Zielona 23:03, 24 sty 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

łopatkę zaklepałam ja!
Marta, piękną miałaś podróż. Zimowa odsłona ogrodu zawsze mnie zachwyca- i u mnie, i u innych. To jak udział w bajce.
Poczynaniom "wnętrzarskim" kibicuję, bo wszystko dobre, co karmi duszę.

Haniu.
Twoja łopatka jest najtwojsza i nikt Ci jej nie ma prawa odebrać. Będziem bronić własną piersią

W życiu bywa tak, że tym, co kochamy, możemy karmić wyłącznie duszę. I to nazywam pasją luksusową.
Jeśli jednak nakarmienia domaga się i ciało, a pomysłów na to, czym się zająć należy szukać wszędzie - warto sięgnąć i do tego, co się lubi, a co może się okazać złotym środkiem pomiędzy przyjemnym i pożytecznym.
Zielona 23:08, 24 sty 2017

siakowa napisał(a)

Łobuzie! zdemskowałaś mnie

Talentem trzeba się chwalić, a nie maskować!
Talenty otrzymaliśmy w darze i obowiązkiem będzie zdać kiedyś relację z tego, jak je wykorzystaliśmy.
Otrzymać talenty, zakopać pod ziemią i w dniu rozliczenia okazać tylko to, co się dostało - to za mało. Mamy z nich korzystać, mnożyć je i... uśmiechać się z wdzięcznością do życia
Zielona 23:17, 24 sty 2017

nawigatorka napisał(a)
I ja od wczoraj jestem tam zalogowana...Nie da się czasem tego uniknac

Niemal dwa lata temu napisałam na forum dłuższą wypowiedź na temat tego, do czego zmierza współczesna komunikacja... Wywiązała się wtedy ciekawa dyskusja.
Żyjemy w epoce obrazkowej... Wracamy zatem do przedpiśmiennych korzeni Chcąc się w tej kulturze dobrze poruszać, warto znać zasady sterujące powszechnymi mechanizmami.
btw Uniwersytet, który nadał mi tytuł magistra, pozwolił mi kończyć studia w "Katedrze komunikacji językowej i społecznej". Moi Profesorowie zapewne załamują dziś ręce...
pestka56 23:25, 24 sty 2017

Zielona napisał(a)

Hmm... Szukałam Cię. Pestek tam od groma, ale 'pięćdziesiątejszóstej' nie znalazłam ani jednej... Może to jednak był inny login...?

Coś jest do bani. Mnie mówi, że pestka56 raz nie istnieje, a raz, że już taki login istnieje tylko nie zgadza się z resztą danych. Mnie sie wydaje, że kiedyś się rejestrowałam. Pokombinuję jeszcze, nie dam się maszynie
Zielona 23:30, 24 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Merto, czy w tej innej sieciowej rzeczywistości można Cię czytać? Bo ja mogę zamknąć oczy i Cię czytać (niemożliwe, prawda? Ale tak jest.) Gdybyż Twój wątek na O. był audiobookiem. Twoja precyzja wyrażania subiektywnych odczuć godna podziwu. Kiedyś z takim upodobaniem czytałam Cezara, tyle tylko, że on mało pisał o myślach.

Ewo - zdaję sobie sprawę z tego, że czasami obdarowujemy kogoś komplementami, które są "na wyrost", ale ich wypowiedzenie sprawia, że komplementowany otrzymuje coś więcej, niż dobre słowo. Takie słowo staje się 'wiatrem w żaglach'. I potrafi zmobilizować do działania. Chcę, byś wiedziała, że choć nie zasługuję na tak piękną opinię, to z przyjemnością "kradnę" ją do mojego pamiętnika. Nie mam ostatnio łatwego czasu, ale wierzę, że może się on stać początkiem czegoś nowego. Dziękuję za podmuch od Ciebie!!!

PS IG to przede wszystkim obrazki. Znając jednak siebie - wiem, że opisy do nich na moim profilu mogą się stać dłuższe niż standard Nie przewiduję jednak takiego "rozgadania" jak na Ogrodowisku.
Wiesz... ponad tysiąc stron poprzedniego wątku zapisałam częstymi wywodami, które po fakcie uznawałam za niepotrzebne. Cieszę się, że mimo wszystko tyle jest tu osób, którym przyjemność sprawiało ich czytanie.

Specjalnie dla Ciebie - do forumowych słów, kilka instagramowych obrazków.

Zielona 23:34, 24 sty 2017

ana_art napisał(a)
o tak, szczególnie że Marta ma też piękny głos...

Anett... tak dawno nie rozmawiałyśmy, że już nie pamiętasz
Zaczynając studia dziennikarskie twierdziłam, że chcę być radiowcem. Ale kiedy usłyszałam swoje pierwsze nagrania... wyskoczyłam z tego pomysłu jak małpa z kąpieli
Muszę Ci przypomnieć, jak brzmię, byś miała bardziej obiektywną opinię
Zielona 23:34, 24 sty 2017

Pszczelarnia napisał(a)

i syci ciało. To jest właśnie ogrodnictwo dla mnie.

Amen.
Zielona 23:36, 24 sty 2017

pestka56 napisał(a)

Coś jest do bani. Mnie mówi, że pestka56 raz nie istnieje, a raz, że już taki login istnieje tylko nie zgadza się z resztą danych. Mnie sie wydaje, że kiedyś się rejestrowałam. Pokombinuję jeszcze, nie dam się maszynie

Hmm...
Bardzo dziwne... Trzymam kciuki za powodzenie akcji.
siakowa 10:13, 25 sty 2017

ana_art napisał(a)
o tak, szczególnie że Marta ma też piękny głos...
fantastycznie się tutaj czyta słowa MArty i jednocześnie słyszy w głowie jakby sama je mówiła