Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy.

22:19, 23 sty 2017
Zielona napisał(a)
pestko - Kasiu, kiedy odkryłam Pinterest, miałam już komputer wypchany folderami szczegółowo opisanymi wnętrzarskimi hasłami. I wtedy mój świat runął Bo okazało się, że inspiracje latami zbierane, wycinane czasem ze stron, które uniemożliwiały kopiowanie fotek, segregowane skrupulatnie jak znaczki mojego Wujka filatelisty... wszystkie te perełki, do których wzdychałam, stały się tylko kroplą w oceanie Pinterestowym... Długo miałam focha. Długo nie mogłam się pozbierać W formie protestu nie założyłam tablicy, uznawszy, że moje katalogowanie jest lepsze i do dzisiaj klikam prawy przycisk myszy i... wysyłam zdjęcie do własnego komputera. Ot... taki ze mnie dinozaur.
...

Martuś nie jesteś sama, ja też dinozaur hehe
Kasiek 22:20, 23 sty 2017

A ja delektuje sie dzisiaj i teraz...tym, co tu piszesz...
Sebek 23:09, 23 sty 2017

Zielona napisał(a)

...długo przymierzałam się do pomysłu wnętrzarskich wywnętrzeń w bardziej odpowiednim miejscu.

Choć zarejestrowałam się w ubiegłym roku, to w tym postanowiłam nieśmiało się aktywować. Obiecałam Wam, że dam znać, więc:

zamieszkałam tu:
https://www.instagram.com/home.and.garden.by.marta/

Masz nowego followersa
Zielona 23:21, 23 sty 2017

MonikA Uff

Kasiek - to miłe

Sebek - w trzecim dniu od pierwszej fotki a sądziłam, że pierwsze tygodnie spędzę tam samotnie!
Ewik 23:36, 23 sty 2017

Foty zimowego ogrodu bajkowe, po prostu cudeńka ☺
pestka56 00:03, 24 sty 2017

Ja już na Twoim Instagramie byłam, ale ta łajza nie chce mnie wpuścić. Kiedyś się rejestrowałam i coś się pokręciło. Mówi, że pestka56 już jest i error. Koniec Muszę z jakiegoś innego konta.

Marta, widzę, że przyznajesz się do podobnego podejścia do netu jak moje Od lat szperam i mam tysiące zdjęć na komputerze. Mam kilka ulubionych portali architektonicznych i wnętrzarskich zasubskrybowanych.
Ty poszłaś na Instagram, ja w końcu wylądowałam na Pintereście. Też mam możliwość robienia notatek do zdjęć, komentowania i... usuwania co mi już nie pasuje. Odpowiada mi możliwość zakładania w ramach moich zbiorów tablic tematycznych. Jeśli mam zbyt ogólny podział, dokładam nową tablicę i przesuwam zdjęcia do niej. Całkiem to wygodne.
Powoli opróżniam komputer

Jeśli chodzi o fm, to jakoś pomalutku robi się coraz mniej interesującym miejscem. Zaglądam tylko na kilka wątków i nie zawsze się odzywam.

Ogród jaki by nie był ciągle żyje. Może dlatego wątki ogrodowiskowe są ciekawsze.
07:21, 24 sty 2017
ide cie poszukać w telefonie moze byc interesująco
07:21, 24 sty 2017
na Pinteresty od dawna nie wchodzę ....bo to mocno zabiera czas.
Margarete 15:33, 24 sty 2017

Zielona napisał(a)

Małgoś. Nie wiesz nawet jak pozytywnie natchnął mnie Twój wpis.
Moje pasje ponad dekadę były czymś, co traktowałam jako "nic wielkiego".
Kiedy koleżanki mówiły: "zrób coś z tym" - odpowiadałam, że polskie internety znam na wylot i wiem, ile jest takich jak ja. A jeszcze lepiej wiem, ile jest naprawdę zdolnych i fachowych Dziewczyn.
Czasem jednak w życiu dopadają nas momenty, które mobilizują do zastanowienia się nad tym, co przecieka nam przez palce... w jednym z takich uznałam, że nie warto bezczynnie siedzieć. Jeśli to lubię i sprawia mi przyjemność - będę się tym dzielić Dla amatorów też jest miejsce w sieci

PS Trzymam kciuki za wszystkie Twoje wojaże. Jesteś dla mnie wzorem uśmiechania się do życia. Zawsze bije od Ciebie pozytywna energia.

Tak mi mów...
Buziaki!
siakowa 19:39, 24 sty 2017

To tu To tam